Met je smartphone besparen op je autoverzekering?

Het gebruik van de smartphone in de auto is al enkele weken hot topic binnen diverse media. Het kan gevaarlijk zijn aangezien het de aandacht afleidt van het verkeer en zodoende kunnen er ongelukken gebeuren. Een duidelijk verhaal waar ik het alleen maar mee eens kan zijn. Echter biedt de smartphone ook diverse mogelijkheden om het verkeer veiliger te maken. Een voorbeeld hiervan is de  Aviva drive app van de Britse autoverzekeraar Aviva.

De app
De gratis app, die geschikt is voor Android en iOs, daagt automobilisten uit om hun rijgedrag op basis van een GPS  tracker te laten testen.  Bestuurders worden 200 mijl gevolgd en kunnen onderweg verschillende badges verdienen. Uiteraard kunnen deze badges via oa. Facebook en Twitter gedeeld worden zodat vrienden en familie nu een keer bewijs te zien krijgen van die geweldige rijkunsten die de meeste (mannelijke) automobilisten zichzelf toedichten.

Jouw persoonlijke score
Nadat je 200 mijl door de app bent gevolgd volgt er een beoordeling. Aviva geeft jouw algemene individuele rijkunsten een cijfer tussen de 0 en de 10. Op basis van deze score, en de resultaten waarop de score is gebaseerd, krijg je van Aviva tips en tricks om je rijstijl te verbeteren. Mochten deze tips en tricks voor een betere rijstijl je niet stimuleren om de app te gebruiken dan is er nog een noemenswaardig voordeel: Korting op je autoverzekering.

Korting
Hoe gaat dat in zijn werk? De korting op je polis kan oplopen tot 20% van het bedrag dat je per jaar betaald.De korting die je ontvangt is afhankelijk van je score en de hoogte van jouw polis. Zo kun je maximaal 10% korting ontvangen als jouw polis niet boven de 399 pond per jaar uit komt. Betaal je jaarlijks meer dan 400 pond dan kom je in aanmerking voor de maximale korting van 20%.

Resultaten
De eerste resultaten van de gebruikers van de app lijken een positief beeld te geven. 19% van de deelnemers kwam in aanmerking voor de maximale korting van 20% terwijl een groep van 50% van de deelnemers 10% van het jaarbedrag terugverdienden. Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel bestuurders aan de test hebben deelgenomen, echter lijkt het lijkt dus goed mogelijk om een deel van je polis terug te verdienen.

Ook in Nederland?
Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie hier van vinden. Denken jullie dat dit de juiste manier is om mensen te veiliger aan het verkeer te laten deelnemen? Zouden jullie de app zelf downloaden en gebruiken als jouw verzekeraar dit zou introduceren?

 

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant