Je smartphone als pc gebruiken?

Je hoort het mensen wel eens zeggen: de telefoons zijn zo uitgebreid dat het bijna een computer is! Het wachten was dan ook op een telefoon die geavanceerd genoeg was om echt een computer te vervangen en nu lijkt Microsoft deze strijd te winnen. Met de Display Dock voor de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950XL kun je jouw telefoon omtoveren naar een echte Windows 10 computer. 

Telefoons worden slimmer

Door de jaren heen is de telefoon een stuk slimmer geworden. De eerste smartphones die goed vergelijkbaar waren met wat we nu hebben zijn de oude Windows Mobile telefoons, zoals die van HTC/Qtek. Je had een resistief touchscreen dat met een stylus werkte, en je kon er met een beetje handigheid en goed zoeken zelfs oude Windows programma’s op zetten. Zo kon je op de HTC Touch Cruise nog Wolvenstein 3D spelen, precies zoals je jaren eerder op de Windows 95 computer deed. Later zagen de huidige app stores het licht die al dit gepruts met apps overbodig maakten.

In deze tijd heeft Windows als mobiel besturingssysteem populariteit verloren aan de hevige concurrentie van Android en Apple’s iOS. Maar Microsoft is niet stil blijven zitten, verre van dat! Windows Phones zijn sindsdien de ultieme schakel gebleven tussen de pc of windows laptop thuis, de xbox en de smartphone door perfecte synchronisatie tussen apparaten.

Terwijl Android merken Acer (AcerExtend) en Samsung (Sidesync) wel een eigen manier hebben om het smartphonescherm op de laptop te tonen, blijven het wel twee losse apparaten. Microsoft gaat hiermee verder, door van je telefoon een heuse Windows computer te maken.

1

Ontmoet de Microsoft Display Dock

De Microsoft Display Dock is een klein kastje waar je de telefoon op kunt aansluiten. Aan de achterkant zitten HDMI en USB-poorten om een toetsenbord, muis en beeldscherm aan te hangen. Wanneer je de telefoon op de Display Dock aansluit, zie je het hoofdscherm van je Lumia in het startmenu en werkt het verder precies hetzelfde als op de computer.

Zelfs alle Office apps en Outlook worden opgeschaald naar het grotere scherm, zodat het net lijkt alsof je achter een normale computer zit. Hierdoor schrijf je lange verslagen in Word, behandel je uitgebreide Excel bestanden en maak je PowerPoint presentaties zonder een computer nodig te hebben. Terwijl je de smartphone als computer gebruikt, kun je de telefoon overigens gewoon blijven gebruiken.

 

De Display Dock laat je de smartphone als pc gebruiken, maar zorgt niet voor een extra opschaling van de specificaties. Daarom is het kastje op dit moment enkel te gebruiken voor de nieuwe Microsoft Lumia 950 en Lumia 950XL. Met de Lumia 950 heb je een computer op zak met een hexa-core processor van 1,8Ghz, 3GB RAM geheugen en 32GB opslaggeheugen wat uitbreidbaar is met een microSD-kaart.De Lumia 950XL heeft een zwaardere 2.0 GHz processor met acht rekenkernen. Al met al heb je dus een mooie computer in handen!

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950XL zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Phone House. Daarnaast krijg je bij de Lumia 950XL tot 31 januari een gratis Microsoft Display Dock via de voorgeïnstalleerde Lumia Offers-app (zo lang de voorraad strekt).

 [one_half]950[/one_half]

[one_half_last]950xl[/one_half_last]

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant