Smart home – het huis van de toekomst

smart_modern_home

Hoe heerlijk zou het zijn, als je vanuit je luie stoel je huis en al je apparaten zou kunnen bedienen, zonder daar een vinger voor uit te hoeven steken? Met uitspraken als “Ok Google, verwarm de oven voor op 180 graden”, of “Alexa, dim het licht” is het huis van de toekomst eerder het huis van nu. Of het nou om smart lights of voice control gaat, smart home is here to stay!

Wanneer al je apparaten met het internet zijn verbonden, en niet alleen je telefoon en computer, liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Denk aan klokken, speakers, lichten, ketels, en zelfs ramen en deuren, verbonden met het internet. Dan zou het helemaal fantastisch zijn als al deze gebruiksvoorwerpen je informatie konden sturen, en bevelen op konden volgen. Het doet wellicht een beetje denken aan Sci-fi, of een futuristische fundraiser, maar niets is minder waar!

Het huis van de toekomst

Wist je dat er een man was, die al deze uitvindingen en slimme oplossingen ruim 30 jaar geleden al had voorspeld? Zijn naam is Chriet Titulaer, en hij creëerde in 1989 het zogenaamde Huis van de Toekomst. Deze Nederlandse astroloog wilde laten zien hoe slimme technologie in de toekomst door de gewone burger gebruikt kon worden. Je verwacht het misschien niet, maar bijzonder veel van zijn hersenspinsels en zogenaamde uitvindingen zijn inmiddels al onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan stemherkenning. Waar dat in 1989 nog futuristisch en bijna niet voor te stellen was, gebruikt een groot deel van de mensen het nu vrijwel dagelijks. Ook bedacht hij een huishoudelijk communicatie apparaat wat je zonder knoppen kon besturen. Wellicht is dit de voorloper van alle tablets en touchscreens van nu!

Google Home

Google Home mini

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Google Home is hét smart home device van het moment. Met de Google Home heb je al het gemak binnen handbereik. Google Home fungeert niet alleen als muziek speaker, maar vooral ook als een device voor de Google Assistent, Google’s helper die verbonden is met het internet en werkt met spraakbesturing. Een leuk weetje is dat de Google Home kan tot 6 verschillende stemmen onderscheiden, zodat het slimme apparaat een gepersonaliseerd antwoord kan geven op vragen. De Google Home werkt met Chromecast, je slimme thermostaat, smart lighting en nog véél meer smart home oplossingen.

Slimme beveiliging

blaupunkt smart home beveiliging

Het beveiligen van je huis kun je natuurlijk op vele manieren doen. Tegenwoordig bestaat er ook slimme beveiliging, perfect voor je smart home. De producten van Blaupunkt zijn specifiek gericht op het optimaliseren en beveiligen van je huis. Zo bieden we je bij Phone House bijvoorbeeld het Q3200 Smart Home Alarmsysteem, een compleet pakket voor een optimale beveiliging van je huis. Maar het merk maakt nog meer handige en betaalbare smart home producten, zoals een bewegingsmelder met camera, een rook- en warmte melder en een slimme stekker/energie meter. Ben je benieuwd naar al onze producten van Blaupunkt? Kijk dan hier.

Smart lights

It’s all in the name: smart lights staat voor slimme lampen. Deze lampen zijn verbonden aan het internet, wat het mogelijk maakt om het licht in je huis met bijvoorbeeld een Google Home te bedienen. Met een simpele opdracht als ‘Hey Google, dim het licht’ hoef je geen vinger meer uit te steken. Wat een luxe! Er zijn inmiddels een aantal verschillende smart light opties op de markt, maar de bekendste is toch wel van Philips. De Hue lampen van Philips zijn niet alleen compatibel met je smart home hub, maar zijn ook nog eens in verschillende kleuren te verstellen, voor een optimale ambiance.

Heb je zelf al smart home producten in huis, of vind je het allemaal maar onnodig? Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Laat ons hier onder in de comments weten wat jij van deze smart home oplossingen vindt.

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant