SellanApp: het crowdfunden van een app

Zelf ooit een goed idee gehad voor een app, maar nooit geld of de kunde gehad om deze op de markt te krijgen? Het Amsterdamse SellanApp helpt om jouw idee te ontwikkelen. Met hulp van de crowd probeert Sell an App jouw idee te verkopen op hun platform. Het principe van crowdfunding is in deze (crisis) tijd een veelgebruikte vorm om geld te genereren.  Banken en andere instanties kunnen je al niet helpen voor vrijwel risicoloze leningen dus laat staan voor het idee van een app. Een succesvol voorbeeld van crowdfunding is het platform  Kickstarter, maar wil je daar geld ophalen dan heb je vaak al een totaal product nodig. Sell an App werkt met jou naar de realisatie van dat product.

Dus hoe gaat dit precies in z’n werk? Het begint natuurlijk allemaal met het hebben van een briljant idee. Als je dit hebt kan je met hulp van de SellanApp  website en de iPad app aan de slag met het uitwerken van de app. Op de iPad maak je een mock-up (schets) van je idee en kan je voorzichtig aan de slag met de vormgeving. Deze schets is echter niet functioneel dus blijft het relatief oppervlakkig, maar geeft je fantasie wel meteen een vaste vorm.

Nadat het idee een vorm heeft aangenomen begint het voorbereiden van de crowdfund campagne. Hierbij is het pitchen van je idee erg belangrijk om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor investeerders. Een pitch in de vorm van een video werkt vaak het best. Daarnaast is ook de werking van de app van belang voor eventuele ontwikkelaars. Als het hele promotieplan klaar is kan de campagne ‘live’ gaan en kunnen mensen geld investeren in de app.

Dan begint het lastigste gedeelte van de hele procedure: geld binnenhalen en het vinden van een ontwikkelaar. In deze periode wordt het duidelijk of het idee (en de beperkte uitwerking daarvan) genoeg is om tot een echte app te komen. Ontwikkelaars en investeerders zullen vragen stellen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Als er genoeg geld wordt opgehaald en er wordt een ontwikkelaar gevonden begint het bouwen van de app.

Het geld dat is opgehaald gaat naar de ontwikkelaar en vervolgens wordt in samenwerking met de bedenker de app  gebouwd. Als iedereen tevreden is komt de app  in de Appstore en worden de opbrengsten van de app verdeeld. Fantasie wordt werkelijkheid: het idee is nu een app geworden!

SellanApp is een briljant platform en dat komt vooral door de toegankelijkheid. Iedereen met een goed idee en een stevige portie doorzettingsvermogen kan een app op de markt brengen. Ondertussen zijn er al vier apps in de store en zijn er nog behoorlijk wat in ontwikkeling. Benieuwd? Kijk even rustig rond op   de website en kijk onderstaand filmpje ter motivatie.

Wat is jouw mening over SellanApp en welke app zou jij graag bouwen?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant