Nooit meer geheugen te kort met de SanDisk Connect

Geheugen vol? Wanneer je smartphone geen SD-kaart ondersteunt, zit je al gauw met de gebakken peren. Net wanneer je een video wil schieten, komt de melding dat het geheugen vol is en je wat moet verwijderen voordat je verder kunt. En dat is nou net waar je geen zin in hebt, omdat je nooit kan kiezen welke foto je wil verwijderen. Je kunt zelfs geen afscheid nemen van die beschamende kroegfoto’s, dus zit er maar 1 ding op: foto’s naar jezelf mailen en verder toch wat plaatjes en filmpjes verwijderen. 

Herken je dit probleem? Grote kans, want wist je dat 91% van de smartphonegebruikers zonder uitbreidbaar geheugen (zoals de iPhone 6s of de Samsung Galaxy S6) hier wel eens last van heeft? En wanneer dit gebeurt, kiest 59% ervoor om foto’s per e-mail te verzenden. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van cloud-opslag, maar deze twee opties kosten wel veel data. Ook al ondersteunt je telefoon geen SD-kaarten, moet dit toch slimmer kunnen? SanDisk heeft hier een slimme oplossing voor bedacht: de SanDisk Connect Wireless Stick.

stick

SanDisk Connect

De SanDisk Connect is het best te vergelijken met een NAS-server voor je device.  Het is een soort USB-stick met een capaciteit van 16, 32, 64 of 128 GB die draadloos te koppelen is aan de smartphone, tablet of laptop. Dankzij de ingebouwde accu kun je tot 4 uur aan een stuk door streamen en is het tussendoor op te laden via de USB-poort. De stick gebruikt een eigen wifi verbinding voor een extra snelle bestandsoverdracht. En omdat je een eigen wifi-netwerk opbouwt, kun je tot wel 8 apparaten tegelijkertijd aan het netwerk koppelen zodat ook al je vrienden, familieleden of collega’s bij de bestanden kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een PowerPoint presentatie delen met je collega’s tijdens het presenteren, of iedereen op de eigen smartphone jouw vakantiefoto’s laten kijken. En wanneer je hier geen zin in hebt, dan kun je de wireless stick ook gewoon beveiligen met een wachtwoord en 128-bit AES encryptie.

 

SanDisk Connect in gebruik

Ik mocht de SanDisk Connect testen om te kijken of het apparaatje werkelijk de oplossing is waar we zo naarstig naar op zoek zijn. De stick werkt met iOS als Android via de handige Connect Drive app, en op de laptop via de website sandisk.com/myconnect. Vanuit deze app en website kun je bestanden uploaden, bekijken, maar ook direct afspelen. Zoals hierboven vermeld werkt de wireless stick via een eigen wifi-netwerk. Deze wifi verbinding kost geen extra data uit je 4G-bundel; het is enkel een manier om een verbinding te maken tussen de apparaten zoals bluetooth ook doet.

Voor het formaat van de Wireless Connect is de wifi verbinding verrassend stabiel en gaat het bereik ook best ver. Toen ik de connect op tafel had laten liggen, kon ik op 25 meter afstand op de gang nog steeds moeiteloos foto’s en films bekijken. De verbindingsproblemen begonnen pas toen ik naar een andere ruimte of verdieping ging. Dit is vergelijkbaar met een simpele wifi-router met een enkele antenne.

 

transparant overzetten

De SanDisk Connect wordt verkocht als een apparaat die het delen van bestanden extra makkelijk maakt. Handig, want vooral op de iPhone is het back-uppen van foto’s zonder een cloudprogramma een crime. Zelf gebruik ik daar meestal de e-mail of de app WeTransfer voor, maar dat hoeft niet meer met de wireless stick. Je kunt namelijk direct vanuit de gallerij app (op zowel iOS als Android) meerdere bestanden tegelijkertijd oversturen naar de app. Opvallend is wel dat de Android app na overdracht vraagt of je de bestanden wil verwijderen van de telefoon (zo maak je weer ruimte vrij op de telefoon), maar dit bij de iPhone niet gevraagd wordt.

Zelf gebruik ik de SanDisk Connect vooral voor het meenemen van extra geheugen. Je stopt het apparaatje in de tas en je hebt alle reisfoto’s en alle seizoenen van je favoriete serie bij je. Een reisje in de trein is geen probleem meer als je nog even seizoen 5 van Game of Thrones kan kijken zonder dat dit extra data kost. Vanuit de Connect Drive app kun je alles afspelen in volledig scherm; ik heb nog geen bestand gevonden wat niet afgespeeld wordt. Foto’s, MP3-muziekbestanden, MP4- en MKV-video’s, maar ook gewoon Word en PDF bestanden zijn zonder problemen te back-uppen en af te spelen.

Ook een leuke feature is het delen met vrienden. Ook wanneer je met meerdere vrienden op pad bent kunnen deze gebruik maken van jouw back-up. Er kunnen tot 8 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met de wireless stick en er kunnen maximaal 3 personen HD video’s kijken. Deze video’s worden zonder bufferen of schokken afgespeeld, en ze hoeven niet eens dezelfde bestanden te zijn. Zo kun je zelf in de trein de nieuwste aflevering Suits kijken, terwijl je vriendin zich vermaakt met Greys Anatomy. Iedereen blij!

De SanDisk Connect Wireless stick is bij Phone House verkrijgbaar in alle geheugencapaciteiten en is al te koop vanaf € 29,99.

 

Review en Win-actie

Ben je benieuwd naar de SanDisk Connect en zou jij ‘m wel willen testen? Wij geven op 28 april vijf sticks weg! Geef op onze Facebookpagina aan waarom jij extra geheugen nodig hebt en wie weet mag je de SanDisk Connect voor ons reviewen en gelijk houden! Na het insturen van de review is de 16GB stick helemaal van jou! 😀

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant