Samsung Galaxy Gear

Gisteren is op de grote elektronica consumentenbeurs IFA de Samsung Galaxy Gear gepresenteerd, de nieuwe smartwatch van Samsung die vanaf 25 september in de winkel ligt. Het is niet de eerste smartwatch op de markt, maar wel eentje die een stap verder gaat dan de concurrenten (onder andere de  Pebble en  Sony horloge). Dat is helaas ook te merken aan de prijs, want met 299 euro is de Gear vrij duur. We zetten de min-en pluspunten op een rij waarna we de conclusie kunnen trekken of de horloge het geld waard is.

Design
De horloge ziet er netjes uit ook al is de grootte opvallend met een Amoled kleurenscherm van 4 x 6 centimer en een ‘klok’ van bijna één centimeter dik. Dit maakt het voor mensen met een smalle pols een behoorlijk apparaat. Verder valt de camera aan de voorzijde van het polsbandje op die netjes in het geheel is verwerkt. Om te zorgen dat iedereen nog wat te kiezen heeft is de Gear verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.

Apps
Naast de camera en kleurenscherm is een ander pluspunt de hoeveelheid apps op de Gear. Dit zijn er in eerste instantie twaalf, maar dat moeten er na verloop van tijd ruim 70 (!) worden. Onder de apps die per direct beschikbaar raken zitten sociaal netwerk  Path, de notitie app Evernote, eBay en Runkeeper.

Met die laatste app is het meten van activiteiten ideaal in combinatie met de ingebouwde pedometer en ook het handsfree bellen door middel van de horloge is een grote plus!

Conclusie
Als we het horloge is z’n geheel bekijken is het zeker een mooi apparaatje dat vooral door de apps en de camera een stapje voor heeft op de concurrentie. De prijs, de grootte van het scherm en de dikte van de ‘klok’ zijn echter wat nadelig en ook het scherm valt ietsje tegen bij gebruik van apps. Een mooi apparaatje dat afhankelijk van de concurrentie ( iWatch?) de koppositie in de markt kan nemen. In onderstaand filmpje van big data website Numrush nog enkel visueel spektakel:

Zou jij de Samsung Galaxy Gear kopen als hij in de winkel ligt? Laat het weten in de reacties!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant