Samsung brengt fotocamera voor Android

Sinds er een camera op mobiele telefoons zit, wordt de digitale (compact)camera steeds impopulairder. De camera’s op telefoon worden als maar beter en je kunt ze vooral makkelijk draadloos delen en uploaden met je vrienden. Nadat de telefoon steeds dichter bij de digitale camera is gekomen worden de rollen nu omgedraaid. Camera’s worden nu ook telefoons, of nouja, je kan er niet mee bellen maar de Samsung Galaxy camera draait wel op het nieuwe Android 4.1. Hierdoor kan je met je camera gebruik maken van Wifi, 3G en 4G! Daarnaast kan je ook applicaties downloaden vanaf de Google Play Store zoals je dat gewend bent op een normaal androidtoestel. Je kan dus ook op deze camera een potje Wordfeud spelen of een nieuwe spelletje Angrybird beginnen.

De interface op het 4,77 inch grote touchscreen heeft veel weg van de Samsung Galaxy telefoons. Door de snelle internetverbinding, de applicaties, de 16 megapixel camera en de optische 21x zoomlens combineert Samsung de wereld van smartphones en camera’s optimaal. Superscherpe foto’s schieten en meteen delen via je favoriete sociale kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Als je bang bent dat dit traag werkt maak je dan geen zorgen want door de ingebouwde quadcore processor werkt de camera soepel en snel.

Ondanks de extra opties blijft dit natuurlijk wel gewoon een camera en ook daar is goed over nagedacht.  Met de Smart mode kan je makkelijke verschillende soorten zogenaamde scenes kiezen: actiefoto’s, portretfoto’s, landschap, een ‘best of’ modus en nog veel meer. De verschillende scenes leveren fantastische resultaten op en werken allemaal automatisch en simpel (in het filmpje onderaan zie je alle modi nog een keer duidelijk uitgelegd). Ook zijn de foto’s van zeer hoge resolutie door de 16 megapixel camera en blijven de foto’s ook superscherp bij inzoomen door de lens met 21-voudige optische zoom.

Een leuke extra optie is het fotograferen met spraakcommando’s. Met ‘shoot’ en ‘zoom in’ kan je de basisfuncties van een camera nu ook met je stem uitvoeren. Een knopje indrukken blijft toch wat makkelijker, al is een extra optie nooit erg.

Conclusie
Een goede camera die inspeelt op de populariteit van de smartphone en zijn apps. Samsung heeft het als succesvolle telefoonfabrikant niet halfslachtig aangepakt en brengt een het android besturingssysteem tot leven op een camera zoals dat nog niet eerder is gedaan!

De Samsung Galaxy camera heeft een adviesprijs van €499 en is sinds enkele dagen verkrijgbaar bij Phone House, na cashback zelfs met €100,- korting! Heb jij ‘m toevallig al in je bezit? Laat je mening horen bij de reacties.

Samsung brengt  fotocamera voor Android

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant