De officiële Roland Garros app

Op dit moment is de eerste ronde van Roland Garros in volle gang en tot ons groot plezier hebben zowel Igor Sijsling als Robin Haase de tweede ronde al bereikt.  Het zou dus zomaar kunnen dat we de komende dagen getrakteerd gaan worden op een aantal spannende potten waarin enkele van onze jongens en meisjes actief zijn!

Echter moeten sommigen van ons  ook gewoon werken tijdens de wedstrijden die veelal  overdag plaatsvinden. Dat betekent dus al snel game, set en match wat betreft de  mogelijkheid deze wedstrijd live te bekijken.  Gelukkig heeft ieder groot sportevenement anno 2013 een app met onder meer live uitslagen. Eens even kijken hoe het met de Roland Garros app gesteld is.

Downloaden
Het digitale overzicht van het toernooi is beschikbaar voor Android en iOs. Gebruikers van de overige besturingssystemen zullen het moeten doen met de mobiele website.  Voor wie geen Frans kan lezen is de app beschikbaar in het Engels en in het Chinees. Een Nederlandse versie is er helaas niet.

Live
De app van het Franse grand slam  toernooi geeft een simpel overzicht van de huidige standen op de verschillende banen.  Er wordt niet meer informatie gegeven dan wie er op welke baan tegenover elkaar staan, wat de exacte stand is en wie er op dat moment serveert. Volgens sommige gebruikers  te simpel, voor iemand die tijdens zijn of haar werk op de hoogte wil blijven van uitslagen meer dan genoeg.

 

News, results and schedules
Deze categorieën geven je de extra informatie die je nodig hebt om binnen no-time helemaal up-to-date te zijn. De resultaten worden snel toegevoegd en wederom zit de kracht hem in de eenvoud. De nieuwsberichten geven je net even wat meer informatie over de wedstrijden en zijn voorzien van de eerste reacties van de winnaars en verliezers. Enig minpuntje is het gebrek aan videomateriaal. Een klein filmpje met hier en daar een briljant punt van Nadal kan de gemiddelde liefhebber wel waarderen.

My RG
De My Roland Garros functie geeft je de mogelijkheid om wat meer over de spelers te weten te komen.  Een simpele biografie vertelt je naast de demografische gegevens en de  hoogste klasseringen op Roland Garros, de plek op de wereldranglijst en de uitslag van de laatst gespeelde wedstrijd op het toernooi.

Door op het sterretje te klikken kun je de speler selecteren als favorite player. Hierdoor kun je in de app snel vinden wanneer jouw favoriete speler weer moeten spelen, of wat zijn of haar laatste uitslag was.  Ook kun je via deze functie inloggen met je Facebook- of Twitteraccount. Het voordeel hiervan is dat je snel nieuwsberichten of uitslagen kunt delen.

Een andere leuke optie binnen My Roland Garros is het  in de buzz overzicht. Hier wordt voor je bijgehouden wat er door en over de spelers wordt getweet. Ook kun je actief deelnemen aan de discussies over de (gespeelde) wedstrijden.

 

 

My visit RG
Met de laatste categorie waarin geprobeerd wordt je een kijkje achter de schermen te verschaffen slaan de ontwerpers de plank een beetje mis. Allereerst wordt je de optie geboden om meer achtergrond informatie over te spelers te bekijken. Je krijgt alleen precies dezelfde informatie over spelers als je bij My RG te zien krijgt.

Daarnaast kun je een virtuele tour nemen door het hele tennis park. Dit houdt in dat je na een lange wachttijd een foto kunt bekijken van een tribune naar keuze. Ook kun je in dit gedeelte memory(?) spelen of je vrienden testen met (belachelijk) simpele quizvragen.

Dus?
Al met al een handige app als je op zoek bent naar een vluchtig overzicht van de laatste informatie. Heb je de mogelijkheid om wel naar de wedstrijden te kijken en wil je de app als een  tweede scherm functie gebruiken dan doe je jezelf met deze app tekort.

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant