Recepten apps

Recepten apps

Sinterklaas is weer voorbij en de kerstplannen vormen zich al. En dat betekent twee dingen: gezelligheid met de familie en aan iedereen laten zien dat je echt wel goed kunt koken! Kerst is voor velen de ultieme manier om het maximale uit de keuken te halen en dan kun je helaas niet aan komen met een magnetronmaaltijd. Al smaakt deze altijd net zo goed! Maar wat als je echt niks beters kunt verzinnen? Wij zetten onze favoriete recepten apps op een rijtje. 

 

All the Cooks Recipes   android

Met All the Cooks Recipes deel je jouw recept met de wereld. Elke gebruiker kan met zijn Facebook of Google+ account zijn eigen recept uploaden en deze laten beoordelen door andere gebruikers. De app vergelijkt zich met social media: je deelt je eigen recepten, het recept krijgt beoordelingen van andere gebruikers, andere gebruikers kunnen vragen stellen over je recept en iedereen kan een foto delen van zijn eigen resultaat! De app is dankzij de vele foto’s zeer gebruiksvriendelijk, het enige minpuntje is dat het omzetten naar Europese meeteenheden niet altijd even vloeiend werkt.

Smulweb  

Smulweb is de Nederlandse oplossing van All the Cooks Recipes. De gelijknamige website is de grootste culinaire website van de Benelux en heeft maandelijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Smulweb heeft alles voor de liefhebber van koken: recepten, uitgebreide uitleg van alle ingrediënten, een discussieforum, kookworkshops, een winkel en nu ook een goede app! Via de app heb je direct toegang tot meer dan 350.000 recepten die de andere gebruikers online gezet hebben. Heb je even geen zin om te koken? Geen probleem! De je kunt via de app ook makkelijk een van de 15.000 aangesloten restaurants opzoeken en gelijk reserveren.

De recepten van de app zijn te sorteren op keuken van oorsprong, type gerecht en thema. Zo kun je makkelijk alle kerstrecepten opzoeken! De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

 

Appie    

Albert Heijns eigen Appie is een van Nederlands meest gebruikte app. Je kunt je boodschappenlijstje uploaden, op basis van je lijstje je looproute in de Albert Heijn bepalen en je boodschappen bestellen. En ook Appie heeft een leuke receptendienst! Je kan de recepten sorteren op populariteit, de uitgelichte recepten uit het magazine Allerhande en via de receptenvinder. Vooral deze receptenvinder is een leuke en gebruiksvriendelijke uitkomst! Je scrollt hiermee makkelijk door het type menu-gang, de keuken van oorsprong, het type ingrediënt en de bereidingstijd.

 

Het Fotokookboek  

Voor Apple gebruikers is er ook de app Fotokookboek. Deze app is helaas niet gratis, maar werkt zeer goed. Je koopt je licentie per type keuken: Snel en Simpel, Italiaans, Aziatisch of Bakken. Elk van deze categorieën is opgedeeld in type ingrediënt of gang. Elke stap in het recept wordt duidelijk uitgelegd met foto’s en tekst, zodat je gerecht niet fout kan gaan! Per gerecht zie je de voedingswaarde per persoon, kun je de recepten toevoegen aan favorieten en kun je het recept naar je vrienden mailen.

 

Welke apps gebruik jij om je kookkunsten te verbeteren? Of heb je een geweldig recept gevonden? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant