’s Werelds eerste programmeerbare T-shirt

Wil je echt een indruk achterlaten met je T-Shirt? Met het TshirtOS is een wandelende Facebook-wall niet langer ondenkbaar. Dit T-Shirt is namelijk uitgerust met elektronica die je T-Shirt verbindt met het internet en je kan bedienen met een app op de iPhone. Het T-shirt is ontwikkeld door CuteCircuit dat al ervaring heeft met elektronisch draagbare kleding en heeft hulp gekregen van Ballentines (van de whisky) voor de ontwikkeling. Dit elektronische shirt is dus naast draagbaar ook deelbaar een programmeerbaar. Wat kan je daar onder andere mee doen?

  • Jouw tweets en facebookupdates (of die van andere) projecteren
  • Speellijsten delen en afspelen, inclusief covers.
  • Foto’s maken, delen en bewerken met Instagram.

Leuke functies om je creativiteit te delen met de buitenwereld, vooral omdat je shirt nooit meer hetzelfde is, elke minuut kan je ‘m van uiterlijk laten veranderen. Handig en leuk als je op versiertoer wil in de trein door de aandacht te trekken met een originele tekst of afbeelding voor de persoon tegenover je.

Hoe werkt het T-shirt precies?

Door een printplaat in het shirt waarop Bluetooth is gemonteerd kan je verbinding maken met je iPhone. Daarnaast bevindt zich ook een USB, accelerometer (gyroscoop)en een oordopaansluiting op het printplaatje. Het scherm bestaat uit 1.024 ledlampjes en heeft ook een camera die volgens ontwikkelaar Omnivision de kleinste ter wereld is. Stiekem een fotootje maken kan dus heel makkelijk, je cameraschuwe vrienden zijn niet meer veilig!  De camera en het scherm hebben overigens een resolutie van 32 x 32 pixels. De resolutie is daarmee erg laag, maar dat mag de pret niet drukken.

Klinkt allemaal interessant en de belangstelling voor het T-shirt is groot, maar het is lastig om dit goedkoop en in grote oplage te produceren. Daarom blijft dit project nu nog hangen in de prototype fase. CuteCircuit vraagt echter om jouw support zodat ze in de toekomst wel iets kunnen betekenen op de consumentenmarkt. Want: hoe groter de vraag hoe goedkoper de productie.Via de website van TshirtOS kan je dit project steunen.

Mocht het shirt binnenkort op de markt komen pas dan wel op! Getuige het filmpje hieronder is het rondlopen met een TshirtOS namelijk niet zonder gevaar. Wat begint als een onschuldig geflirt met een mooie dame eindigt in een avond vol achtervolgingen. Daaronder staat ook een filmpje met uitleg van de makers. Beide het bekijken waard, want dit shirt is de toekomst!

Wat zou jij op je T-Shirt zetten? Reageer onderaan. 


 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant