De pratende schoen van Google

Een  interactieve bril is kennelijk nog niet genoeg dus presenteerde Google een pratende schoen die verbonden is met je telefoon. Dat is zeker een grapje? Nee echt, een schoen die praat. Van dit product wordt je vanzelf een loopwonder met behulp van motiverende en grappige uitspraken.

De ‘Talking Shoe’  wil een trend die Nike en Jawbone aanzwengelde overtreffen. De gezondheidsbandjes en  apps die meten hoe gezond je beweegt, eet en slaapt zijn sociaal doordat je prestaties kunt delen met vrienden, maar je krijgt geen verbale aanmoedigingen. Met de schoen van Google is dit wel het geval, zo zal de schoen reageren als je te lang stil staat met uitspraken als: “Are you a statue? Let’s do this already!” en als het goed gaat: “Call 911, you’re on fire!”.

De ‘Talking Shoe’ is onderdeel van een project dat Arts Copy Code heet. Het is een project van Google in samenwerking met bureau Yes Yes No. Bij dit project ligt de nadruk op de fun en inspiratie die je kan halen uit reclame. Reclame moet je kijken omdat je het wil, niet omdat het wordt opgedrongen. Google duidt het project aan met ‘Advertising re-imagined’ wat vrij vertaald neerkomt op ‘Reclame opnieuw uitgebeeld’.

Het idee van een pratende schoen spreekt tot de verbeelding, maar wordt dit concept ook werkelijkheid? Het lijkt tot nu toe vooral een lokkertje waarmee Google al redelijk wat aandacht heeft gekregen. Toch moet gezegd worden dat de gedachte achter de schoen helemaal niet zo gek is. Het letterlijk aanspreken door een stem motiveert mensen namelijk werkelijk om harder te gaan lopen of hoger te springen.

Er wordt al voorzichtig de link gemaakt naar andere producten zoals een wekker. Stel je voor dat de wekker een irritante opmerking maakt wanneer je op de ‘snooze’-knop drukt en steeds botter en harder gaat oordelen in het geval je vaker ‘snoozed’. In zo’n geval sta je vanzelf snel op. Voor nu is het nog een kunstig conceptje en moeten we ons zelf eigenhandig uit bed schreeuwen. Wat vind jij van deze pratende schoen? Laat het weten bij de reacties.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant