Path, een goed alternatief voor Facebook

De app Path is een enigszins alternatief sociaal platform. Path beperkt zich namelijk zo veel mogelijk tot de kern van social media: communiceren en delen van informatie met je vrienden, maar dan ook alleen met je vrienden en niets daarbuiten. In Path vind je een hechte groep vrienden en geen openbare site of informatie, alleen een app. Om ervoor te zorgen dat dit een hecht groepje mensen blijft is het maximum aantal vrienden vastgesteld op 150. Path bestaat al sinds 2010, maar sinds de derde grote update afgelopen week heeft het een flinke stap voorwaarts gemaakt. 5 redenen om Path te gebruiken in plaats van concurrent Facebook.

1.Het is klein en besloten. Path is een platform zonder commerciële boodschappen en dat is uniek, hier dus geen schreeuwerige reclame, alleen de berichten van je vriendjes en vriendinnetjes.

2. Het is geniaal vormgegeven. De vormgeving geeft de app een heel eigen karakter en draagt bij aan de persoonlijke sfeer. Het scrollen, klikken, navigeren is heel verfijnt en werkt geweldig en dat geldt ook voor de stickers die in de chatfunctie zijn gemaakt door gerenommeerde tekenaars als Hugh Macleod en David Lunham. Bekijk en navigeer zelf door de app om te zien dat deze app een feest voor het oog is.

3. De chatfunctie is de grootste vernieuwing van deze update, waarbij je net als bij marktleider Whatsapp video, audio, foto’s en locaties kan delen. Path heeft echter ook een deelknop voor muziek, film en boeken. Daarnaast zijn emoticons ingewisseld voor de eerdergenoemde stickers. De stickers zijn veel groter en daardoor ook erg aanwezig. Het basispakket stickers is gratis, als je meer exclusiviteit wil kan je tal van andere stickers kopen. Chatten kan naast één-op-één overigens ook in een groep.

4. Het delen is uitgebreid en simpel. Bij Path geen statusbalk, maar een subtiel plusteken linksonder. Hier kan je kiezen uit 5 icoontjes die staan voor het delen van:

– foto’s, die je zelf uitgebreid op Instagramachtige wijze kan bewerken.

– je locatie, met daarbij jouw ronde profielfoto.

– Een geschreven tekst of link, aangegeven met een apostrof icoon.

– Muziek, hieronder valt ook het deelbaar maken van films en boeken.

– Je slaapstatus, hier kan je aangeven of je wakker bent of gaat slapen. Overbodig?

5. Een centrale plek. Vanaf Path kan je er ook voor kiezen om meteen op al je andere platformen informatie te plaatsen, voor het geval je groots wil delen. Je kan je status verbinden met Facebook, Twitter, Foursquare en Tumblr. Ideaal.

Naast al deze voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen, het grootste nadeel is dat er nog zo verdomd weinig mensen op Path actief zijn. Daarom bij deze een oproep om de app zo snel mogelijk te downloaden. Als afsluiter een filmpje om je over te halen.

Path is gratis voor te downloaden voor Android en iPhone. Wat is jouw ervaring met Path?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant