Onderwaterfotografie met Sony Xperia

Dat Sony’s Xperia smartphones tegen een spatje water kunnen, is al langer bekend. De flagship smartphones hebben een IP58 certificering, waarmee Sony de kroon spant in de waterdichte telefoons. Sterker nog: vorig jaar had een Xperia Z2 na zes weken op de zeebodem nog steeds de geest niet gegeven! En de Xperia Z3 en Z3 Compact zijn zelfs nog beter bestand tegen water en stof. Dit inspireert mensen om meer met hun smartphone camera te doen, wat prachtige plaatjes oplevert. Wij vonden 8 prachtige voorbeelden van geslaagde onderwaterfotografie met de Sony Xperia smartphones die jullie moeten zien. 

Toch een disclaimer vooraf: Officieel wordt het afgeraden om je telefoon onder water te gebruiken, zeker als het in de zee is. Zout water zorgt namelijk voor corrosie en geeft meer druk dan zoet water. Is je telefoon wel met zout water in contact gekomen, moet je de telefoon direct met zoet water afspoelen.

Wil je foto’s nemen in zoet water als een aquarium, rivier of een meer, zorg dan dat alle klepjes goed afgesloten zijn. Sony Xperia smartphones zijn gestest om tot een half uur op 1,5 meter diepte te overleven. Wil je helemaal voor zekerheid gaan, kun je eerst een barometer app downloaden om zonder water te testen of de telefoon goed waterdicht is.

 

Hoe maak je foto’s onder water?

Onderwaterfotografie met de Sony is leuk! Eindelijk kun je in het zwembad foto’s maken of schiet je ingezoomde foto’s van je goudvis zonder reflectie van het aquarium. Als je de camera voor het eerst gebruikt zul je er alleen achter komen dat het touchscreen onder water niet goed zal reageren. Om toch volledig controle te houden over jouw foto’s kun je de volgende stappen nemen:

 1. Zet Touch Block aan
  Ga naar de camera-instellingen van je Xperia  en zet de aanrakingsvergrendeling aan. Deze instelling zorgt ervoor dat je touchscreen geen last heeft van de waterdruk.
  Touch block
 2. Foto’s, film of beide?
  Als je wil fotograferen en filmen, raden we aan om de volumeknoppen in te stellen als shutterknop. Dan kun je de fysieke shutterknop gebruiken om over te schakelen in de filmstand.
 3. Klaar?
  Als je klaar bent, sleep je jouw vinger simpelweg over het scherm om de touch block uit te zetten.

 

8 mooie voorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een aantal van de mooiste onderwaterfoto’s die gemaakt zijn met de Sony Xperia Z-serie! Wij hebben zeven van de mooiste foto’s uitgezocht die het maximale van een Xperia smartphone laten zien.

 

Onderwaterlandschap 
door Alberto Piernas (Sony Xperia Z1)
15503926357_bd50fa4455_z

 

Waterpret
Door Thomas Rohrbach  (Sony Xperia Z1)
waterpret z1

 

Zwemmen met de zeekoeien
Door Carol Grant (Sony Xperia Z1s)
manatee z1s

 

Snorkelen
Door Thomas Rohrbach  (Sony Xperia Z1)Visje z1

Underwater 
Door Mateo Colombo (Sony Xperia Z2)
Hoofd

 

Camouflage
Door Vittorio Ciccone (Sony Xperia Z2)
camouflage

 

Exploring the submerged
Door Vittorio Ciccone (Sony Xperia Z2)
Exploring the submerged

 

Dive in…
Door Afzal Zainal (Sony Xperia Z3)
Dive in Z3

 

 

 

 

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant