Noise Cancellation op de Xperia Z2

Er is weinig zo irritant als geluid van buitenaf terwijl je muziek aan het luisteren bent, tenzij je bijvoorbeeld op de fiets zit natuurlijk. In vergelijking met enkele jaren terug is de muziekbeleving al flink verbeterd: je krijgt tegenwoordig telkens vaker in-ear oordopjes bij je telefoon, de muziekkwaliteit is beter geworden, maar om geluiden van buitenaf te filteren was je altijd veel geld kwijt aan een dure koptelefoon. De Sony Xperia Z2 heeft als eerste telefoon op de markt een actieve noise cancellation, wat de telefoon perfect maakt voor muziekliefhebbers.

Werking

Sony claimt dat de Sony MDR-NC31EM headset tot 98% van het omgevingsgeluid tegen kan houden. De headphone gebruikt kleine microfoontjes die de frequenties van het omgevingsgeluid meet en deze informatie naar de telefoon stuurt. De Xperia Z2 stuurt vervolgens een omgekeerde frequentie terug, de omgekeerde antigeluidsgolven, die de frequenties van het omgevingsgeluid blokkeren. Door de omgekeerde antigeluidsgolven bereikt de ruis de oren niet en houd je alleen zuivere tonen over.

werking

Normaliter zit de actieve noise cancellation in de headset zelf, waardoor je gelijk een grote en zware koptelefoon krijgt. Omdat Sony de (reken)techniek in de telefoon gebouwd heeft, kunnen ze de koptelefoon kleiner en lichter maken.

Het enige nadeel is dat de Sony MDR-NC31EM headset alleen in combinatie met de Sony Xperia Z2 werkt. De theorie van de noise cancellation is door Sony goed uitgewerkt en biedt een echt goede geluidskwaliteit, zelfs wanneer je in een overvolle trein zit.

headset

We zijn blij dat Sony noise cancellation naar mobiele telefoons gehaald heeft. Tot nu toe moest je voor een goed afgeschermd geluid altijd voor dure headsets van grote merken aanschaffen. Sony legt de lat met deze techniek een stuk lager zodat iedereen met een Z2 van goed geluid kan genieten, zelfs met veel omgevingsgeluid.

Wat vind jij van deze techniek? Zorgt noise cancellation ervoor dat je volgende telefoon een Sony zal worden? Laat het ons weten!

 

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant