Nieuwe Nu.nl app voor iPhone en iPad

De veelgebruikte app van Nu.nl voor iPhone en iPad heeft een nieuw jasje gekregen, vandaag werd de nieuwe versie gelanceerd .

De Nu.nl app is een van de meest gebruikte apps van het land (de iPhone app is al 1,4 miljoen keer gedownload). Daarom was het dan ook hoog tijd voor een flinke update. Het uiterlijk is natuurlijk het eerste dat opvalt bij het openen van de app, in de basis ziet de nieuws app er nog hetzelfde uit. Het is vooral iets strakker en overzichtelijker geworden, maar geen drastische wijzigingen dus.

Een wijziging met iets meer gevolgen is dat er (slechts) één app is gelanceerd voor iPhone en iPad. Voorheen waren het nog twee losse applicaties. Dat betekent dat iCloud de apparaten nu automatisch met elkaar synchroniseert. De acties die je uitvoert op je iPhone worden ook doorgevoerd op die app van je iPad en andersom. En dat is erg handig, want zo zie je onder andere wat je al gelezen hebt op het ene apparaat weer terug op het andere.

Daarnaast zijn er ook inhoudelijk enkele nieuwigheden doorgevoerd. De meest opvallende is misschien wel de toevoeging van ‘ De dag van Nu’, hier kan je vanaf 18:00 uur in een overzicht terugkijken op het belangrijkste nieuws van de afgelopen dag. Dit is vooral omdat de app veelal ’s avonds wordt gebruikt. Een handige en snelle terugblik op de dag!

De navigatie voor de Iphone is aangepast door alle rubrieken nu in één overzicht toegankelijk te maken. Ook kan je alle rubrieken makkelijk in de door jouw gewenste volgorde plaatsen. Tevens kan je als gebruiker je nieuws filteren zodat je alleen meldingen krijgt van nieuws dat jou interesseert. Dit maakt de app zowel overzichtelijker als persoonlijker.

Lezen wat je echt wilt lezen, en dat dan ook gemakkelijk kunnen vinden, dat is waar het om draait! Dat wordt verder bevorderd doordat je nu sommige artikelen kunt ‘bewaren’ door ze aan te klikken bij de ‘later-lezen’ optie. Zo kan je de berichten die je vluchtig scant op je iPhone bewaren voor als je ’s avonds thuis komt en dan eens rustig lezen vanaf je iPad.

Al met al een prima app. De app was al toegankelijk en overzichtelijk, de kleine veranderingen die zijn toegepast maken het geheel vooral functioneler. Uiteraard horen wij graag wat jullie er van vinden!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant