Need for Speed: Most wanted voor op je smartphone en tablet.

Dat mobile gamen steeds serieuzer wordt is al een tijdje bekend. Dit is ook zeker te zien in de nieuwe game van gamegigant EA, Need for Speed: Most Wanted.

EA heeft er flink wat tijd en geld ingestopt om van deze mobiele game een volwaardig spel te maken. Alles ziet er superstrak uit. De glanzende supercars (onder andere Porsches, Vipers en Hummers) en de gedetailleerde omgeving zorgen ervoor dat dit spel er niet veel slechter uitziet dan een gemiddeld spel voor de gameconsole.

Voor veel gamers is Need for Speed geen onbekende meer. Het spel waar je als straatracer moet zorgen uit de handen van de politie te blijven is al jaren een grote speler op de racemarkt.

Ook in deze versie is het weer de bedoeling om als illegale straatracer tal van opdrachten te vervullen zonder dat de politie je in de boeien slaat. Daarnaast kan je ook gewoon hersenloos door de fictieve stad Fairhaven scheuren zonder dat je opdrachten moet uitvoeren.

Naast het racen is het tunen van je auto natuurlijk ook erg gaaf om te doen. Een nieuw kleurtje, extra uitlaat of een nieuwe, opvallende bodykit zorgen ervoor dat je de concurrenten in stijl stof laat happen. In het totaal zijn er 35 verschillende auto’s waar je aan kan sleutelen.

Online kan je door de straten knallen in de multiplayer modus. Het is niet eerder zo gemakkelijk geweest om tegenstanders te vinden, vrienden uit te dagen via social media en te laten zien wie de snelste is. Leuk en competitief! Daarbij maakt het niet uit of je Android of iOS als besturingssysteem gebruikt.

De besturing voor racespellen op een telefoon blijft altijd wat lastig, maar misschien heeft dat ook wat meer oefening nodig. Het spel loopt voor de nieuwste toestellen in ieder geval soepel dus daar zal het niet aan liggen. Wil je echter de ultieme race-ervaring dan is de iPad net dat stapje extra; makkelijker sturen en door het grote scherm echt genieten van de mooi vormgegeven auto’s en omgevingen.

Krijg jij na dit stukje ook zin om een stukje te racen? Deze app is te downloaden in de Appstore (voor iPhone of iPad ) en ook in de Google Play store voor de Android gebruikers. Kijk wel even of je genoeg ruimte op je telefoon vrij hebt, want het neemt 580 MB aan ruimte in beslag en je dient 1.9 gb vrij te hebben om de app te downloaden. Het kost veel ruimte op je smartphone, maar dat is het zeker waard!

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaand filmpje eens!

Heb jij dit spel al gespeeld? Dan horen wij hieronder graag je mening!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant