How to: mooie foto’s maken met je smartphone

foto's maken met smartphone

Dankzij de komst van smartphones heb je altijd een camera bij de hand, waardoor je van de leukste momenten foto’s kunt maken. Dat heerlijke instagramwaardige ontbijtje, die nieuwe outfit of de meest parelwitte stranden: alles moet op de foto. Soms zijn deze foto’s alleen niet altijd even mooi. Toch zijn er genoeg manieren waardoor mooie foto’s maken met je smartphone een eitje wordt!

foto's maken met smartphone

Verschillende perspectieven

Natuurlijk kun je ook mooie portret foto’s maken, maar om echt mooie foto’s te maken is het raadzaam om verschillende perspectieven uit te proberen. Maak bijvoorbeeld foto’s van boven, vanuit een hoek of van onder. Een andere mogelijkheid is om het hoofdonderwerp van je foto niet in het midden te plaatsen. De foto wordt vaak veel interessanter als het hoofdonderwerp meer aan de zijkant staat. Hierdoor lijkt het net alsof jij de foto gemaakt hebt met een professionele camera.

foto's maken met smartphone

Gebruik de digitale zoom niet

De meeste smartphones hebben een inzoomfunctie wanneer je foto’s maakt. Toch kun je deze beter niet altijd gebruiken. Het ligt er namelijk aan welke zoom je hebt. Heb je een optische zoom? Dan kun je gegarandeerd mooie foto’s maken met je smartphone. De digitale zoomfunctie kun je beter links laten liggen. Deze vergroot enkel het beeld, waardoor een lage resolutie en een korrelige uitstraling het gevolg is. Heb je een digitale zoom en wil je een onderwerp goed van dichtbij fotograferen, ga er dan heel dicht op staan.

Gebruik natuurlijk licht

Heb je geen ingebouwde flits in je smartphone? Zet dan wat je ook doet niet je flits aan! Ook niet op donkere, druilerige dagen. Het is namelijk geen echte flits, maar een lampje. Dit licht van je smartphone veroorzaakt namelijk vooral rode ogen en witte gezichten. Wat je wel kunt doen is een klein zaklampje om wat bij te schijnen. Overdag op een zonnige dag heb je de flits al helemaal niet nodig natuurlijk. Wanneer je geluk hebt kun je de zonnestralen gebruiken om extra mooie foto’s kunt maken.

foto's maken met smartphone

Stabiliseer je smartphone

Je kent het wel: denk je net de perfecte foto te hebben gemaakt, blijkt dat de foto hartstikke wazig is. Dit komt doordat je smartphone erg gevoelig is voor bewegingen. Dit kun je oplossen door de smartphone stevig vast te houden, je adem even in te houden en je ellebogen tegen je lichaam aan te drukken. Ook kun je gebruik maken van speciale smartphone-statieven of een selfiestick! Zo heb kun je sowieso scherpe foto’s maken met je smartphone.

foto's maken met je smartphone

Smartphones waarmee je gegarandeerd mooie foto’s maakt:

Sommige smartphones maken nu eenmaal mooiere foto’s dan andere. De nieuwste telefoons zijn vaak uitgerust met een betere camera in vergelijking tot oudere modellen. Zo heeft de Apple iPhone XS een super goede camera en kun je met de Samsung Galaxy Note 8 en Samsung Galaxy S9 ook haarscherpe foto’s maken. Een laatste optie is natuurlijk het installeren van een speciale app of een externe lens gebruiken.

Share

Ook interessant