Medische ID toevoegen aan je iPhone

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar er is veel informatie nodig om iemand medisch correct te helpen. Wat doe je als iemand voor je op de grond stort? Dan bel je 112, maar je hebt geen informatie van de patiënt. Zou het niet handig zijn als je al deze informatie gelijk op kan vragen, zodat je het ambulancepersoneel goed in kunt lichten? 

Daarom is het in iOS 8 mogelijk om je Medische ID aan je iPhone te koppelen. Vroeger zag je nog wel eens mensen met een armbandje of een hangertje om de nek met noodzakelijke medische informatie, tegenwoordig kun je het op de iPhone vinden.

Opvragen

Om het Medische ID te bereiken ga je naar het lockscherm van de iPhone en klik op “Noodgeval”. In plaats van een noodoproep kun je in iOS 8 ook links onderin het Medische ID van de eigenaar vinden. De eigenaar stelt zelf in welke informatie belangrijk is: wie is de contactpersoon in geval van nood? Heeft de eigenaar een allergie? Bloedgroep? Medicijngebruik? Is de eigenaar een donor?

Medical ID
Invullijst Medische ID

 

Zelf instellen

Je kunt zelf bepalen wat een buitenstaander over jou terug kan vinden, het hangt er net van af wat je zelf belangrijke informatie vindt. Om de informatie in te stellen ga je naar de app “Gezondheid” en klik je rechts onderin op “Medische ID”. Als je op “Maak medische ID aan” tikt, kun je zelf bepalen welke informatie je wil delen. Vind je alleen de naam en het noodnummer van een contactpersoon belangrijk? Dan vul je alleen dit in. Als je ook een allergie, medische aantekeningen of nummer van je huisarts wil delen, is dit ook mogelijk. Zorg er wel voor dat de schakelaar “Toon bij vergrendeling” aanstaat, hiermee kan je Medische ID ook in lock-stand geraadpleegd worden.

Let op: Een buitenstaander kan vanuit het Medische ID scherm je contactpersoon bellen, zelfs als de iPhone vergrendeld is. Dit is ook handig wanneer je de telefoon verloren bent.

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant