Likebook maakt van Facebook een echt boek

Tegenwoordig dient het nieuwsoverzicht van je Facebooktijdlijn als digitaal plakboek van je leven. Festivalbezoekjes, verjaardagen, diploma-uitreikingen, liefdesuitingen en tal van andere zaken zijn te vinden op Facebook. De nieuwe dienst Likebook speelt daar slim op in door jouw de mogelijkheid te bieden deze digitale herinneringen fysiek te bewaren in een boek. Zo wordt je fotoalbum van je telefoon weer een echt fotoalbum!

Likebook bewandelt net als  de app Klepper de omgekeerde weg van digitalisering. Vroeger gingen foto’s van fysiek naar digitaal, maar nu iedereen een digitaal fotobalbum heeft is het juist aantrekkelijker om van digitaal naar fysiek te gaan. Likebook maakt je hele timeline fysiek, dus niet alleen foto’s, maar ook reacties, like en updates.

Afhankelijk van hoeveel pagina’s die je kiest om te archiveren, kost een  likebook minimaal $12 voor 25 pagina’s en maximaal $137  voor 500 pagina’s.  Het verschil in prijs ligt ook aan de keuze voor een soft of-hardcoverboek.  De gemiddelde gebruiker op Facebook zou volgens Likebook 100 pagina’s kunnen vullen in een fysiek boek.

“Gebruikers hebben al jaren hun persoonlijke levensverhaal op Facebook staan” zegt Patrick Osinski, marketing directeur van Likebooks in een persbericht. “We bieden een manier om de fundamentele menselijke behoefte om te verzamelen, te archiveren en te delen op de social media om te zetten naar een fysiek boek”.

De inhoud van het boek kan je vullen met content uit een bepaalde periode of een heel jaar en gaat terug tot 2007. Genoeg updates om uit te kiezen dus. Een Likebook moet vooral dienen als een leuk boek waarmee je herinneringen terughaalt op een fraaie manier. Persoonlijk vind ik het een leuk alternatief voor de fotoboeken die je op andere websites kan bestellen met een sociaal pluspunt.

Likebook probeert zich overigens te verkopen met dit ietwat onduidelijke filmpje (misschien handig om fullscreen te bekijken):

Wat vind jij van Likebook en waarmee zou jij jouw Likebook vullen? Deel jouw mening onder het artikel of onze Facebook-pagina.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant