Layar

Wellicht is het layar logo in onze huis aan huis folders jullie al opgevallen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de meesten van jullie al precies weten wat dit inhoudt en hoe je hier gebruik van kunt maken! Voor diegene die nog wat extra informatie nodig hebben volgt hieronder een uitleg over Layar.

Wat is Layar?

Layar is een “ augmented reality” app voor je smartphone. Augmented Reality is een verzamelterm voor alle technologie waarbij de realiteit en de virtuele wereld met elkaar gecombineerd worden. Een ander voorbeeld van een augemented reality is een QRcode.
De App bevat verschillende lagen (layars) die je omgeving tot leven kunnen brengen. Het legt als het ware een digitale laag over het camerabeeld van de mobiele telefoon. Hierdoor wordt de werkelijkheid aangevuld met digitale informatie.

Wie gebruiken het al?

Layar wordt op dit moment succesvol ingezet door de Linda. Als je bijvoorbeeld de cover van het populaire magazine scant zie je direct de backstage video met Linda de Mol, de schoenen van een bekend acteur die wordt geïnterviewd kun je kopen, en bepaalde foto’s uit het magazine kun je meteen delen op Facebook.

Ook Bol.com maakt gebruikt van de Layar applicatie. Nederlands grootste online boeken en muziekwinkel heeft 25.000 covers herkenbaar gemaakt voor de Layar-app en wil daar de komende tijd nog duizenden artikelen aan toe voegen. Als je de covers met de Layar-app op een smartphone scant , krijg je de prijs van het item op Bol.com te zien en heb je de mogelijkheid om het direct online te bestellen.

Uiteraard is ook Phone House actief bezig met de integratie van Layar in de huis aan huis folders. Layar is een prima kans om de uitleg die geeksuad agents kunnen geven over een bepaald toestel toe te voegen aan een advertentie in een huis aan huis folder. Daarnaast biedt het een uitgelezen mogelijkheid om via een filmpje gekoppeld aan een foto van een toestel, duidelijk te maken hoe scherp de camera van een bepaald toestel is!

Hoe ga je van start?

Om zelf zo snel mogelijk aan de slag te gaan met Layar hoef je alleen maar onderstaande stappen te doorlopen:
1) Download gratis de Layar app via Apple Store of Play Store.
2) Open de Layar app.
3) Klik op het scan icoontje onderaan in de zoekbalk.
4) Houd je smartphone boven 1 van de pagina’s waarop het layar logo verwerkt is.
5) Klik op je scherm.
6) De layar laag opent nu vanzelf! Nu kun je op de verschillende buttons klikken.

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant