Koningapps

Koninginnedag heeft sinds tijden niet meer zoveel aandacht gekregen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de kroning van Willem-Alexander in Amsterdam. Om jouw Koning(inne)dag tot een feest te maken een overzicht van  de handigste, leukste, mooiste en grappigste Koningapps.

De Koningsapp
Een app puur gericht op informatievoorziening. Alles wat je wil weten over de aanstaande Koning, 30 april en het Koninklijk Huis komt aan bod in gelijknamige categorieën. Bij de categorie Koning vind je achtergrond informatie, kan je het kroningsinterview voor een deel terugkijken en vind je het fantastische Koningslied. De categorie 30 april geeft je de het programma, de vaarroute en het recente nieuws. Bij Het Koninklijk Huis staan de locaties van de paleizen, de verjaardagen van de familie en een overzicht van de staatshoofden. Naast deze informatie is er ook nog een categorie Leuk waar de outfits van Maxima aan bod komen, het RTL Boulevard lied kan bekijken en waar komische reclames over de aanstaande kroning staan. Een handige  en complete app met uitgebreide informatie die fraai is vormgegeven en gebouwd met  Appmachine. De Koningsapp is gratis te downloaden voor iPhone en Android.

30 APPril
De politie heeft in samenwerking met de gemeente Amsterdam deze app gelanceerd  die de drukte in Amsterdam moet kunnen duiden. Op deze manier kan je zien waar het druk is en waar het minder druk is. Of in ieder geval dat was de bedoeling. De druktekaart (door middel van een heatmap) die je in de app zou moeten kunnen gebruiken is na overleg met de telecomproviders verwijderd omdat het nadelige effecten heeft op het 3G netwerk. Wel biedt de app degelijke informatie voor de locaties van WC’s, EHBO-punten en het openbaar vervoer. Daarnaast kan je op de kaart routes en activiteiten bekijken. Om ook wat interactiviteit toe te voegen zijn de twitteraccounts van  de Gemeente Amsterdam, de politie, NS en GVB toegevoegd als feeds.

Koningsapp Telegraaf
Voor de mensen die het laatste nieuws niet willen missen en uitgebreid verslag willen hebben is de koningsapp van de Telegraaf de ideale app. Naast het laatste nieuws vind je er ook achtergronden en dossiers over de Koninklijke familie. De app is te downloaden voor iPhone en Android.

Koningsbaard
Ben je meer op zoek naar een beetje de lol met Willem en Bea? Dan is de app van Zonder baard, geen Koning misschien wat voor jou. Met de app kan je iedereen op een willekeurige foto voorzien van een Koninklijke baard. Gratis voor Android en 0,89 voor iPhone.

Oranje FaceLook
Nog meer fotoplezier heb je met deze app. Door foto’s van Bea en Willem over elkaar te leggen kan je de foto’s in elkaar laten smelten en delen via jouw favoriete social media. Gratis voor iPhone en Android.

Troonswissel
Voor de echte royaltynerds en oranjefans is er deze quizapp, waar je in ruim 200 vragen je kennis kan testen. Een fraai vormgegeven app in Koninklijk blauw. Naast leuke vragen ook veel leuke weetjes, informatie en (flauwe) moppen. Ook aan de praktische informatie is gedacht met een agenda voor 30 april. Gratis te downloaden voor iPhone.

Duh! Koning
Met deze e-book app voor de iPad wordt de kroning en de abidicatie op een leuke en eenvoudige manier uitgelegd. Super leuk voor de kinderen, maar ook menig volwassen persoon zal er lol aan beleven. Goede informatie die op een interactieve manier wordt uitgelegd aan de hand van korte vragen, video’s en mooie illustraties. Eenvoudig te bedienen en vooral erg leuk om te doen! Gratis te downloaden voor de iPad via iBooks.

Weet jij nog een leuke app? Laat hier je suggestie achter!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant