Keek, videowallhala voor voetballers en reality sterren!

Het is niet supernieuw, maar momenteel wel superhot: Keek. Een social video service waar je video’s kan delen op een snelle en simpele manier. De filmpjes die je maakt mogen niet langer zijn dan 36 seconden en kan je maken met je telefoon (Android, iPhone, Blackberry 10) of webcam en daarna direct uploaden. Youtube wordt gemixed met Twitter, Facebook en Tumblr.

Keek heeft zijn populariteit in Nederland mede te danken aan enkele voetballers die Keek hebben ontdekt. Royston Drenthe die momenteel vertoefd in het Russische Vladikavkaz is een enthousiaste Keeker met hilarische filmpjes over een televisie voor z’n tante en het niet kunnen vinden van een kapper. De Amerikaanse celebirty Kim Kardashian gebruikt Keek overigens ook:

Apr 8, 2013 | I missed my best friend!!!! @chelseahandler by KimKardashian on Keek.com

Keek heeft qua structuur en werking veel weg van vele andere bekende social apps zoals Instagram en  Vine. Zo kan je bij Keek ook volgen, liken en reageren. Naast deze logische sociale opties kan je ook reageren met eigen video’s die Keekbacks worden genoemd.Om de hoeveelheid video’s en gebruikers makkelijk doorzoekbaar te maken is er het voorbeeld gevolgd van veel andere sociale platforms door #hashtags en de @(gebruiker) te gebruiken.

Geen baanbrekende nieuwigheid dus voor deze app, wel is het uploaden van video’s simpel en snel geworden en daardoor heel toegankelijk. Voor het uploaden van Youtube video’s zie je dat voor veel mensen toch een grens ligt voordat het wordt gepubliceerd en er ook nog een proces van montage aan vooraf gaat.

Keek is naast simpeler ook veel socialer dan Youtube en een ‘Keek’ duur maximaal 36 seconden, waardoor de filmpjes niet snel vervelen.Het concept van Keek levert ongepolijste en hele directe filmpjes op.Voorbeeldje? Ex-Veendam voetballer Sidney Schmeltz die zichzelf in de problemen werkt met de uitspraak: “Veendam is dying, I’m happy. Love.“

Hij is overigens niet de enige voetballer die problemen kreeg dankzij het posten van een ‘Keek’ ook PSV-doelman Boy Waterman baarde opzien na het  likken van een deodorantstick:

Keek levert hele directe en echte filmpjes op die menig voetballer al heeft ontdekt al onderschatten ze soms een beetje wat het teweeg kan brengen.

Wil jij je grote voetbalheld achterna? Dan kan door het downloaden van de app of ga gewoon naar de website keek.com. Hier is aanmelden zo gedaan en kan je ook zonder in te loggen genieten van talloze Keeks. Veel (kijk)plezier!

Wat is jouw mening over deze video service? Reageren kan onderaan.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant