Je tablet of telefoon kindvriendelijk maken: hoe doe je dat?

telefoon kindvriendelijk maken

Tegenwoordig krijgen kinderen steeds vroeger een telefoon of smartphone. Ook spelen kinderen vaak spelletjes op tablets of computers. Het is dan handig om je apparaat op de juiste manier in te stellen, zodat jouw kinderen veilig kunnen spelen en internetten. Hoe doe je dat: je tablet of telefoon kindvriendelijk maken? Wij geven je hieronder een aantal tips!

Apps in- en uitschakelen

Heb je een iPhone? Dan heb je geluk. Je kunt dan namelijk supersnel diverse apps in – en uitschakelen, waardoor deze al snel geschikt is voor kinderen. Bij Android is dit (nog) niet mogelijk. Wel kun je verschillende apps downloaden om je smartphone of tablet kindvriendelijk te maken. Ook kun je in de Playstore eenvoudig de functies installeren, verwijderen en kopen van apps uitschakelen. Jouw kind kan deze functies niet zomaar inschakelen of het menu aan passen, hiervoor is een wachtwoord nodig.

Handige apps

Dankzij handige apps kun je simpel en snel je tablet of telefoon kindvriendelijk maken. Een voorbeeld hiervan is de app Kids Place, deze app zorgt ervoor dat je kind alleen de apps te zien krijgt die jij toestaat. Je installeert deze app simpelweg op je smartphone of tablet en selecteert de apps die jouw kind mag zien. Wanneer je jouw apparaat dan in kids modus zet, voorkom je dat er apps worden gekocht en worden inkomende oproepen/ gesprekken geblokkeerd.

Speciale Kids Mode voor Samsung smartphones

De Kids Mode van Samsung is een veilige en interactieve omgeving voor kinderen en is alleen beschikbaar voor Samsung smartphones en tablets. Start de app en stel een speciaal profiel in voor je kinderen. Vervolgens maak je een veilig wachtwoord aan dat voor je kinderen moeilijk te raden is. Jouw kinderen kunnen deze modus/ app niet verlaten zonder het wachtwoord in te voeren. Ook kun je met deze Kids Mode ene tijdslimiet instellen, waardoor je kind nooit te lang achter de smartphone of tablet blijft zitten: superhandig dus!

Pincode instellen

Bij zowel Android apparaten als iOs-apparaten kun je een pincode/ toegangscode instellen zodat je kind niet zomaar in jouw geliefde toestel kan wanneer je deze op de tafel laat liggen. Bij iPhones heb je daarnaast de functie ‘begeleide toegang’. Dit werkt een vergelijkbaar met de Kids Mode van Samsung. Je kinderen kunnen dus alleen apps verlaten en andere apps openen wanneer ze de pincode weten. Dit stel je gemakkelijk in door naar instellingen–> algemeen –> toegankelijkheid en dan de optie begeleide toegang te kiezen.

Stel een datalimiet in

Door een dataplafond in te stellen zorg je ervoor dat je kinderen niet over je databundel heen gaan wanneer ze jouw smartphone gebruiken. Op het moment dat de limiet bereikt is, is het niet meer mogelijk om via de databundel online te gaan. Zo heb je nooit meer een torenhoge rekening bovenop je abonnementskosten!

Met deze tips is je smartphone dus binnen no-time kidsproof! Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

Share

Ook interessant