[How To] Je smartphone sneller opladen

Helaas is de tijd van de Nokia 3310 voorbij, de goede oude tijd dat je makkelijk een week met de batterij van je telefoon kon doen. De Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8 hebben een Battery Saving Mode gekregen zodat je de tijdsduur wat kan rekken en de Note 4 gaat nog een stap verder met een snel-laad functie. Door een aanpassing in de accu en processor kun je de smartphone sneller opladen. Helaas hebben niet alle smartphones dat, dus hoe kun je er voor zorgen dat je met een minimale laadtijd de avond doorkomt met je smartphone?

 

Gebruik een tablet-lader

De meeste smartphoneladers hebben een output van rond de 1 ampère. Laat je niet afschrikken door de technische term, ampère legt uit hoe snel een lader elektriciteit in de accu van de telefoon kan krijgen. Tabletladers zijn vaak een stuk sneller en hebben een output van meer dan 2 ampère. De accu’s van tablets zijn namelijk groter, maar leveranciers willen je niet langer laten wachten voordat de accu vol is. Deze hogere output kun je in noodgevallen goed gebruiken, al wordt standaard gebruik van meer dan 2 ampère afgeraden. De output van je lader kun je onderop je laadblok vinden. Heb je alleen maar laders met een lage output? In de winkel zijn gewoon snellere laders te koop!

 

Laat de USB-poort en autolader links liggen

Als je snel de telefoon op moet laden, kun je het best geen autolader of USB-poort van je PC gebruiken. Net zeiden we al dat een smartphonelader meestal een output van rond de 1 ampère heeft. Een USB-poort of autolader heeft vaak maar een output van 0,5 ampère (een hogere output van autoladers is verkrijgbaar). Het laden duurt dus bij de meeste USB-poorten en autoladers twee keer zo lang als normaal!

De USB-poort van een Mac kun je overigens beter gebruiken dan die van een PC. De Mac herkent wanneer je een iPhone of iPad koppelt en schroeft de output dan op naar 1.1 ampère.

 

Gebruik je scherm niet

Als de telefoon aan het laden is, moet je (proberen) het scherm uit te houden, zelfs als je een sms of telefoontje verwacht! Het scherm is de grootste batterij-slurper van de telefoon, dus je kunt beter het volume van de ringtone flink omhoog gooien dan telkens het scherm even aan te zetten. Als je de telefoon echt af en toe aan moet zetten, zorg dan dat de helderheid van je scherm zo laag mogelijk staat.

scherm helder

 

Zet je verbindingen uit

Als je de telefoon snel wil laden, kun je het best zo veel mogelijk verbindingen uit zetten. Bluetooth, 3G en Wi-Fi zorgen vragen veel capaciteit van de accu, dus ook als de batterij opgeladen wordt! Hoe minder verbindingen je aan hebt staan, des te sneller je telefoon de magische 100 procent haalt!

 

Zet de telefoon in vliegtuigmodus

Aanvullend op het vorige punt, kun je de telefoon ook in een battery saving modus of vliegtuigmodus zetten tijdens het laden. Vooral vliegtuigmodus is een goede manier om snel een volle batterij te halen. In vliegtuigmodus wordt de antenne van de telefoon uitgeschakeld zodat je geen telefoontjes of berichten ontvangt. Dit houdt in dat de telefoon niet constant op zoek gaat naar netwerkbereik. Natuurlijk is dit een grote stap om te nemen, maar nood breekt wet!

Als je echt wanhopig bent, kun je natuurlijk ook altijd de telefoon even tijdelijk uitzetten. Dit werkt veruit het best voor een snelle laadtijd.

Welke taferelen haal jij uit om een je telefoon snel op te laden? Deel je tips en trucs met ons!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant