Je smartphone in een horloge

Horloges worden al sinds jaar en dag niet alleen gebruikt als een middel om de tijd af te lezen, maar ook als gadget. De serie Knight Rider zag dat al snel in, David Hazzelhof bestuurde KITT (zijn auto) in de jaren ’80 al met zijn horloge. Nou denk ik niet dat veel mensen het heel praktisch vinden om met hun horloge te bellen, maar het als een extensie van je smartphone biedt een horloge wel leuke opties.

De horloge van Pebble maakt van een mooi vormgegeven horloge een degelijke uitbreiding van je telefoon. De Pebble maakt dankzij Bluetooth verbinding met je telefoon en heeft al meerder apps ontwikkelt voor hun horloge. Ideaal voor het gebruik bij hardlopen, fietsen, muziek luisteren en tal van andere zaken. Ook kan je horloge een handig hulpmiddel zijn bij het bellen.

Sporten
Met de Pebble kan je simpele apps installeren waarmee je de snelheid op de fiets kan aflezen. De meeste smartphones hebben een nauwkeurige GPS en met de horloge om je pols (of om je stuur) blijf je altijd op de hoogte van de snelheid en afstand.
Naast dat je de horloge kan gebruiken als fietscomputer is er ook een app voor je muziek zodat je tijdens het hardlopen makkelijk een nummertje kan skippen of het volume kan aanpassen op je horloge. Natuurlijk kan je de horloge ook gebruiken als afstandsbediening als je niet aan het sporten bent.

Communicatie
Naast dat het je helpt tijdens het sporten kan de horloge ook notificaties doorgeven door een lichte vibratie voor mail, berichten en inkomende oproepen. Vooral een notificatie voor een oproep vind ik persoonlijk erg handig, ik mis nog wel eens een belletje als mijn telefoon op stil staat.

Scherm en batterij
In de horloge zit een zogenaamd e-paper scherm verwerkt dat je ook wel kent van de e-readers. Met een dergelijk scherm heb je geen last van zonlicht. Klein nadeel is dat e-paper schermen geen kleuren weergeven. De horloge heeft een batterij die ongeveer zeven dagen meegaat en je makkelijk kan opladen met een usb-kabel.

Kopen?
De Pebble is nu helaas nog nergens te krijgen, maar vanaf begin volgend jaar moeten de eerste horloges geleverd worden. Voor deze kerst komen ze dus net te laat, maar hopelijk kan je zo over een paar maanden in huis halen. Wil jij ook je telefoon in een horloge? Een Pebble horloge kost 150 dollar en kan je al pre-orderen op de website. Hieronder nog een introductiefilmpje.

Ken jij nog een andere ‘telefoonhorloge’? Laat je tip achter bij de reacties.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant