Je sleutels terugvinden met je smartphone

Zoals iedereen (ja toch?) verlies ik wel eens wat. Voor mijn telefoon is dat vaak makkelijk op te lossen door handige apps of doordat ik simpelweg iemand anders mijn telefoon laat bellen. Maar helaas vallen mijn andere dagelijkse benodigdheden (onder andere sleutelbos, portemonnee en afstandsbediening) niet zomaar te traceren. Voor dit soort gevallen is er de Stick N Find. Dit  is een kleine sticker/button die je kan bevestigen aan een voorwerp dat je kan terugvinden door middel van bluetoothconnectie met je telefoon met een bereik van 30 meter. Hoe werkt dat precies?

1.      Plak de sticker op je bijvoorbeeld je afstandsbediening.
2.     Installeer de applicatie op je smartphone.
3.     Op het moment dat je de afstandsbediening nergens meer kan vinden selecteer je de  afstandsbediening in de app.
4.     Vervolgens druk je op ‘ Buzz’ om de sticker een hoog en piepend geluid te laten maken, of op ‘light’ als je wil dat de sticker alleen oplicht. Om het terugvinden te optimaliseren kan je de sticker licht én geluid laten maken.

De stappen hierboven zijn de basis, uitvinder Jon Mitts heeft echter nog een aantal andere handige functies toegevoegd. In de app kan je namelijk ook een radar gebruiken waardoor je kan zien hoever een voorwerp of meerdere voorwerpen (je kan een onbeperkt aantal stickers toevoegen aan de applicatie) van je telefoon verwijderd zijn. Een exacte locatie is niet te zien op de radar, maar wel de afstand.

Je kan de stickers ook met keyrings vastmaken aan de halsband van je kat of aan de je tas van je kind. Zo kan je ook je kat , hond, kanarie of kind makkelijk terugvinden. Speciaal voor bewegende objecten is er de ‘aanlijn functie’, als je deze functie aanzet geeft de app automatisch bericht als de sticker buiten het bereik raakt van de telefoon,  ideaal voor een hysterisch wegrennend kind of energieke kat. Deze functie kan je ook omdraaien met de ‘find it’ feature: als je voorwerp  niet meer binnen het bereik van 30 meter druk je op ‘find it’ . Als de sticker binnen bereik komt krijg je daarvan automatisch bericht.

Persoonlijk vind ik de Stick N Find echt een fantastische uitvinding (ik raak nog wel eens wat kwijt). Natuurlijk is het bereik niet enorm, maar door de ‘Find it’ functie wordt dit kleine minpuntje goed opgevangen. Het grootste nadeel nu is dat hij nog nergens te koop is. De financiering voor de productie is echter bijna rond en hopelijk kunnen we in maart naar hartenlust stickeren en finden. Je kan ze nu al bestellen voor een zachter prijsje dan waarvoor ze uiteindelijk in de winkel liggen. Twee stickers kosten  €35  als je nu besteld, later zal de verkoopprijs oplopen tot €49,95 voor een setje van twee. Niet heel goedkoop, maar als je daardoor het leven van je portemonnee, bagage, kind of kat kan redden is het de prijs waard. Waar zou jij een sticker aan willen bevestigen?

In de video legt Stick N Find Goeroe Jon Mitts het principe nog een keertje uit:

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant