iWatch, de smart watch van Apple?

Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een smart watch. De grote Amerikaanse kranten The New York Times en The Wall Street Journal beschikken over informatie waaruit dat naar voren komt. Beide kranten uit ‘The Big Apple’ hebben vaker betrouwbare Apple geruchten gepubliceerd.

Het zou gaan om een horloge die werkt op het besturingssysteem iOS van de iPhone, iPod touch en Ipad. Vooral voor de iPhone zou een’ iWatch’ (de mogelijke naam) leuke extra’s kunnen bieden. Volgens de anonieme bronnen van The New York Times zou het apparaatje gemaakt worden uit gebogen glas. Fabrikant Corning lanceerde vorig jaar het buigbare Willow Glass, glas dat ideaal zou zijn voor een dergelijk horloge (zie bovenstaande foto).

De nieuwe smartphone
Met de introductie van dit nieuwe apparaatje kan de eerste stap gemaakt worden voor het vervangen van de smartphone. De smart watch wordt een steeds grotere hype en er zijn al enkele slimme horloges op de markt. De Cookoo is daarvan een voorbeeld en is net op de markt verschenen, de vergelijkbare Pebble watch verschijnt binnenkort. Deze apparaatjes hebben echter bescheiden functies en dienen vooral als afstandsbediening voor de telefoon.

Een launch van Apple is meestal alles behalve bescheiden en de ‘iWatch’ zal hoogstwaarschijnlijk wel meer zijn dan alleen een afstandsbediening. De verwachting is dat het lezen van je e-mail in ieder geval via de horloge zou kunnen, maar er komen toch wel meer functies? We gokken op de volgende:

  • Maps. Niet meer met je telefoon in de hand de weg zoeken. Een horloge maakt het een stuk eenvoudiger de kaart te bekijken en altijd bij je te hebben.
  • Siri. De spraak-assistent. Een moderne vorm van David Hasselhofs horloge voor KITT.  Hoe cool zou het zijn om echt te praten met je  horloge? Spreekt veel meer tot de verbeelding dan praten tegen een assistent op je telefoon.
  • Passbook. Mobiele betalingen middels een klokje. Zou kunnen werken met de Passbook software van Apple.

Concept (Flickr/Brett Jordan)


Gezondheid & Google
Een trend die lijkt op de smart watches zijn de intelligente ‘gezondheidsarmbanden’ . Zo fabriceerde Jawbone de Up waarmee je onder andere stappen, calorieën en slaap kan bijhouden. Ook Nike heeft iets vergelijkbaars met de Fuelband. Zou Apple dergelijke functies ook in hun smart watch verwerken?

Apple is niet als enige bezig met een draagbaar apparaat. Google werkt waarschijnlijk ook aan een horloge en heeft daarnaast met   Google Glass (een bril) ook al een ander draagbaar product in ontwikkeling.

Koffiedikkijken
Klinkt allemaal interessant, maar tot nu toe is het koffiedikkijken. We weten namelijk nog niets zeker, maar speculeren mag.  Hopelijk kunnen Apple en Google zelf binnenkort voor duidelijkheid zorgen, tot die tijd doen we het met conceptfoto’s van de creatievelingen op het web.

Zou jij warm lopen voor een iWatch? 

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant