Internetverbruik per app bepalen

Helaas heeft niet iedereen een even grote databundel om zonder zorgen te internetten. Zeker nu de vakanties eraan komen, is er een grote kans dat je actief op zoek gaat om je dataverbruik te minderen, zelfs met een buitenlandbundel. Gelukkig kun je op je smartphone het internetverbruik per app bepalen. 

Tegenwoordig krijg je veel inzicht welke apps allemaal data gebruiken en zie je gelijk hoe veel data de app in de afgelopen periode heeft opgevraagd. Waarschijnlijk zal je weinig nieuws zien tussen de apps, maar er kunnen wat onaangename verrassingen tussen zitten! Zeker op vakantie is het niet nodig dat je de agenda continu synchroniseert of dat je de zakelijke e-mail binnenhaalt.

En we raden aan om het automatisch downloaden van afbeeldingen in WhatsApp uit te zetten. Ga hiervoor in WhatsApp naar Instellingen > Chatinstellingen > Media Automatisch Downloaden. 

Zie hieronder per besturingssysteem hoe je het internetverbruik per app kunt bepalen:

 

iOS

[one_fourth]

IMG_4556[/one_fourth]

[three_fourth_last]

  1. Ga naar Instellingen > Mobiel Netwerk
  2. Scroll naar het kopje ‘Gebruik mobiele data voor’
  3. Zet de dataverbinding van de apps uit die je niet nodig hebt. Onder elke app zie je gelijk hoeveel MB deze app in de afgelopen periode heeft verbruikt

[/three_fourth_last]

 

 

Android

[one_fourth]

Screenshot_2015-06-23-17-35-23[/one_fourth][three_fourth_last]

Bij Android telefoons is de optie om internetverbruik per app in te zien per merk verschillend:

Samsung
Ga naar Instellingen > Verbindingen > Gegevensverbruik

LG
Ga naar Instellingen > Netwerk > Dataverbinding

HTC
Ga naar Instellingen > Meer > Datagebruik
Om het verbruik per app te beheren, kun je deze stappen volgen:

  1. Klik op de app waarvan je het dataverbruik wil uitzetten
  2. Onderaan vind je het vakje “Achtergrondgegevens beperken”. Hierdoor haalt de app enkel nog data binnen wanneer deze daadwerkelijk gebruikt wordt en niet stiekem op de achtergrond.
  3. Eventueel kun je in het dataverbruik menu ook nog een limiet instellen voor het totale MB-verbruik. Je ontvangt een waarschuwing wanneer je erover dreigt te gaan en wanneer je het limiet bereikt hebt, zet de telefoon zelf de dataverbinding uit.

[/three_fourth_last]

 

 

Windows Phone 8.1

[one_fourth]datasense wp[/one_fourth][three_fourth_last]

  1. Veeg naar links op het hoofdscherm en zoek de app “Data Sense”
  2. Tik op “Achtergrondgegevens beperken” en selecteer “Wanneer limiet bijna is bereikt” of “Altijd” wanneer je de processen op de achtergrond altijd tegen wil houden
  3. Tik op “Achtergrondgegevens beperken tijdens het roamen” wanneer je enkel in het buitenland geen data wil gebruiken

[/three_fourth_last]

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant