Hydroview, met je iPad het water in

Het bedrijf Aquamatic maakt het ontdekken van de onderwaterwereld tot een plezier met een duikbootje dat je bestuurt met een iPad. De duikboot genaamd Hydroview bevat een camera, dieptemeter en kan ook foto’s maken. Naast dat het  heel gaaf is om op je gemak een beetje rond te kijken onder water is het ook praktisch voor als je wil zien hoe het staat met de alggroei op de boot of wil zien waar het anker precies ligt.

De Hydroview is bevestigd aan een kabel van 30 meter en daarmee is er genoeg ruimte om in een redelijke omtrek en diepte op onderzoek uit te gaan. De batterij biedt duikplezier voor ruim 2 uur en is binnen 16 uur weer helemaal opgeladen om een nieuwe duik te maken.

De aansluiting en de werking zou vrij simpel moeten werken. De boot koppel je aan een ontvanger en via een applicatie  verbind je de HD-camera (1280×720 resolutie) via Wi-Fi met de iPad of laptop. Als het oranje gevaarte succesvol is verbonden met je iPad gebruik je de tablet als controller om de elektrisch aangedreven propellers van links naar rechts en van naar beneden te sturen. Aangezien het, vooral in de Hollandse wateren, nog wel eens wat donker kan zijn beschikt de duikboot over 8 krachtige LED-lampjes.  Je wil die piratenschat natuurlijk wel kunnen zien!

De Hydroview dient overigens niet alleen als mooie gadget, maar wil ook op professioneel gebied van dienst zijn voor onderwateronderzoek. Door de hoogwaardige onderdelen, de goede camera en de uitgebreide opties via de applicatie kan je er scherpe opnames mee maken, goede metingen en deze later zorgvuldig organiseren.

Nu komen bij het grootste struikelblok: de prijs. De Aquamatic Hydroview kost namelijk 6300 dollar en ja dat is veel, maar dan heb je ook wel het ultieme videoduikbootje.

Waar zou jij de Hydroview willen gebruiken?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant