Hushed: de app die dient als tweede telefoon

Met Hushed hoef je nooit meer bang te zijn dat je wordt lastig gevallen op je mobiele telefoon door mensen die je niet (meer) wil spreken. Met deze app kan je namelijk gebruik maken van talloze telefoonnummers op één toestel en ze na gebruik gewoon weggooien. Voor bellen, maar ook sms-en.

Hushed is de internationale variant van de app Burned die in Amerika een groot succes is. Wat allebei deze apps doen is meerdere nummers gebruiken die je later weer kan weggooien en niet te traceren zijn. Waarom is dit handig?

Voor elk moment dat je iemand wil bellen of smsen, maar daarna niet wil dat die persoon jouw eindeloos terug kan berichten of bellen.

Voor als je niet zeker weet of je nog wel een tweede date wil. Geef  gewoon een wegwerpnummer. Zo kan je wel contact houden, maar ook heel makkelijk weer verbreken.

Als je helemaal gek wordt van de telemarketeers. Geef ze een wegwerpnummertje!

Voor (tijdelijke) zakenrelaties. Hou zakelijk contact, maar gooi je nummer weg zodra de zaken voorbij zijn.

Voor het indelen van je contacten. Maak gebruik van je meerdere nummers op één toestel, waardoor je jouw echte nummer heel privé kan houden.

Deze applicatie is dus eigenlijk een perfect en goedkoop alternatief voor een tweede telefoon. Natuurlijk heb je tal van andere services waarmee je op een andere manier kan communiceren zoals Skype en TextPlus. Maar Hushed (en het Amerikaanse Burned) zijn veel beter op maat, beter geïntegreerd en gericht op privacy.

De app bestaat sinds januari voor Android en sinds maart is er ook een versie voor iPhone. De applicatie is gratis te downloaden, maar zodra je nummers gaat aanvragen kost dat geld. Je kan kiezen uit verschillende ‘abonnementen’ ingedeeld in tijd. Je kan kiezen uit: 7 dagen, 30 dagen, 90 dagen of 365 dagen. De goedkoopste begint bij $1,99. Helaas houdt het daar nog niet op, want dan zijn er ook nog enkele centen gesprekskosten voor inkomende en uitgaande oproepen. Sms-en kan voorlopig alleen in de VS, Canada en GB. Betalen gaat via je creditcard, maar er zijn ook kaarten onderweg met een activatiecode die je kan kopen in de winkel. Net zoals de prepaid en-cadeaukaarten.

Een fijne app, vooral als je erg gesteld bent op privacy en anonimiteit. Jammer dat de app je nog wel wat geld kost mocht je er veel gebruik van maken. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan een tweede telefoon.

Waarvoor zou jij Hushed willen gebruiken?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant