HOT smartwatch: Bellen met je hand

De wereld van de smartwatches is booming business en de hoeveelheid producten neemt toe. Na het succesvolle  Pebble en de verbeterde  Smartwatch van Sony is er nu het Kickstarter-project genaamd HOT Watch. Wat de HOT smartwatch onderscheidt van de rest is een briljante, futuristische functie: je kan bellen met je hand. Zet simpelweg je hand aan je oor en door middel van sensors kaatst het geluid je oorschelp in. Je telefoon kan dus rustig in je broekzak of tas blijven tijdens het bellen. In onderstaande video zie je hoe dat werkt:

Met de feature van het ’telefoonloos’ bellen is de horloge zeer uniek en om dat kracht bij te zetten zit het verstopt in de naam van het apparaat. HOT is namelijk de afkorting voor Hands On Talk. Naast bellen met je hand heeft de horloge vrijwel alle andere functies van een moderne smartwatch. Zo krijg je notificaties bij het ontvangen van een nieuwe sms, e-mail en Facebook en-twitterberichten. Het nieuwerwetse uurwerk werkt optimaal met iPhone en androidtoestellen, maar volgens de makers zou elk toestel met bluetooth kunnen werken met de HOT Watch, ideaal toch?

Het blijft overigens niet bij deze functies want de HOT watch beschikt ook over een accelerometer, gyroscope, pedometer, virbratiemotor en hij is waterresistant. Het horloge beschikt verder over een ink-paper touchscreenscherm dat vergelijkbaar is met die van de Pebble. Om het telefoneren zo makkelijk mogelijk te maken en helemaal te doen zonder telefoon zijn er verschillende gebaren in te stellen waarmee je opneemt, weigert, het geluid uitzet en weer ophangt. Ziet er misschien wel wat apart uit op straat met zo’n bellende en zwaaiende hand.

Toch klinkt het verder als de ultieme smartwatch. Het is nog even afwachten totdat het apparaatje daadwerkelijk op de markt is, want zoals veel revolutionaire producten betreft het namelijk een  Kickstarter-project. Gelukkig gaat het de goede kant, want de project heeft op het moment van schrijven zijn doel van 150.000 dollar al met ruim 100.000 dollar overschreden. Nu is het afwachten wanneer de eerste exemplaren van band afrollen. Als we het vergelijken met andere projecten kan dat nog wel eens een jaar gaan duren. Voor meer informatie kan je  hier de productpagina van HOT bekijken.

Zou jij zo’n horloge om je pols willen hebben of vind je smartwatches onzin? Laat het weten in de reacties.

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant