HealthKit apps

Eén van de grote ontwikkelingen in iOS 8 is de toevoeging van HealthKit. Met HealthKit kun je informatie over je health- en fitnessprestaties aan de iPhone koppelen, zodat je een goed overzicht hebt van je vooruitgang naar een betere levensstijl. 

Alle iPhones met iOS 8 hebben de app ‘gezondheid’ geïnstalleerd. In dit programma kun je een openbaar medisch profiel aan je telefoon koppelen en kun je de fitness-ontwikkelingen bijhouden die voor jou belangrijk zijn: wil je calorieën verbranden, stappen bijhouden of juist zien hoe goed je slaapritme is? Dat kun je allemaal terugvinden.

‘Gezondheid’ haalt informatie uit de sensoren van de motion-coprocessor en laat in een overzichtelijk dashboard zien hoe jij je ontwikkeld op de vlakken die jij interessant vindt. In de afbeelding hieronder is terug te vinden welke dingen je allemaal kunt bijhouden:

Medical Options

 

Er zijn verschillende programma’s die de app ‘Gezondheid’ met data kunnen vullen. Pas sinds de iOS 8.0.2 update kunnen app-ontwikkelaars de fitnessdata koppelen aan Apples’ HealthKit, zodat deze data meegenomen wordt in het dashboard. Het aantal ondersteunende apps is dus nog relatief klein, maar dit zal in de nabije toekomst flink groeien. Tot die tijd kun je in ieder geval gebruik maken van de volgende apps:

 

7 Minute Workout 

Download: Gratis

Wat is beter om je sportiviteit bij te houden dan een combinatie tussen verschillende trainingen? Stel de tijdsduur van de oefening in, de rusttijden en gaan! Er zijn 12 oefeningen waar je uit kunt kiezen en je telefoon zegt hoe lang je nog moet trainen. 

7min workout

 

CARROT Fit

Download: 2,99

De makers van Carrot Fit proberen je met wat ’tough love’ te motiveren om te trainen. In hun omschrijving maken ze hun doel al duidelijk: “To transform your flabby carcass into a Grade A specimen of the human race”. 

Op een grappige (en enigszins grove) manier word je afgemat en gemotiveerd om door te blijven trainen. De app traint je (net als de app hierboven) met 12 verschillende oefeningen, die je gedurende 7 minuten uitvoert. Tussen de oefeningen door krijg je 10 seconden rust om even op adem te komen. De app houdt bij hoeveel oefeningen je hebt gedaan en wat de vooruitgang in je BMI is.

carrot

 

Fitnet Personal Fitness Workouts

Download: Gratis

Fitnet heeft een database met ruim 200 oefeningen en houdt via de frontcamera of webcam bij of je jouw oefeningen goed doet. Je maakt een wekelijks schema of kiest een simpele work-out van 5 minuten. Al deze data kun je na afloop terugvinden in de HealthKit. De eenvoud en keuze van het aantal oefeningen laat geen reden meer over om niet te sporten!

 

FitStar

Download: Gratis

Geef aan wat je wil trainen en kijk video’s hoe je deze training het best kunt uitvoeren. Van een simpele 7 minute workout tot specifieke training voor je buik- of beenspieren, het kan allemaal. De app heeft een aantal gratis workouts, maar je kunt ook (in-app) voor een Premium pakket kiezen met extra oefeningen.

fitstar

 

MyFitnessPal

Download: Gratis

MyFitnessPal houdt bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Je kunt eenvoudig een product in de app toevoegen of de streepjescode scannen (helaas nog vooral Amerikaanse producten) om te berekenen hoeveel calorieën je naar binnen werkt. Daarnaast heeft de app meer dan 350 cardio- en krachttrainingen die je helpen met het behalen van je streefgewicht. MyFitnessPal is één van de meest uitgebreide afvalprogramma’s in de Appstore en heeft zelfs na ruim 400.000 reviews een 4,5 sterren-rating.

myfitnesspal

 

MotionX 24/7

Download: 0,99

Bij fitness hoort ook een goede nachtrust. MotionX houdt bij hoe lang je slaapt en maakt je op het optimale moment wakker, zodat je een natuurlijke nachtrust hebt gehad en vol energie wakker wordt. ’s Nachts wordt bijgehouden hoeveel je beweegt, of je snurkt en hoe diep je slaapt. De resultaten kun je in de app terugvinden, of natuurlijk via het dashboard van HealthKit.

motionx

 

Runtastic

Download: Gratis

Al wordt het nu herfst en verhoogt de kans op regen: hardlopen is hot. Deze lijst zou dan ook niet compleet zijn zonder goede hardloop-app. Runtastic houdt bij hoe lang je aan het lopen bent geweest, hoeveel kilometers je hebt gelopen, waar je gerend hebt en wanneer je sneller bent gaan rennen.

runtastic

 

Tot slot

Gebruik jij je smartphone bij het sporten? En motiveert de HealthKit jou om actiever bezig te gaan met het halen van je streefgewicht? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant