De doldwaze wereld van de mobiele applicaties en internetondernemingen is altijd in beweging. Kortingsbonnen app Scoupy geldt als één van de winnaars op dit gebied afgelopen jaar. Hieronder zie je nog een aantal interessante en handige apps. Ze beleefde afgelopen jaar hun doorbraak al geldt dat voor de één meer dan voor de ander. Wel geldt voor alle apps en websites dat ze potentie hebben!
Peerby
Stel je hebt een voorwerp nodig dat je thuis niet voorhanden hebt, bijvoorbeeld een scanner. Voor snel en eenmalig gebruik is het overbodig dit aan te schaffen, het zou handig zijn als dit bij iemand in de buurt zou kunnen lenen. Peerby biedt hiervoor een platform.
Op de Peerby community plaats je jouw verzoek tot het lenen (of eventueel huren) van een scanner, vervolgens krijgt iedereen bij jou in de buurt via Peerby jouw verzoekje te zien. Dan is het even afwachten wie er reageert en voor je het weet ben je bij de buurman een aantal foto’s aan het scannen. Een dergelijk verzoek hoeft natuurlijk niet alleen voor een scanner te zijn, maar kan voor tal van producten van klein tot groot. Momenteel zijn er behoorlijk wat mensen aangemeld op de website en mediabedrijf Sanoma heeft al geïnvesteerd in dit sociale leenstelsel. Naast dat Peerby erg handig is kan het ook heel gezellig zijn. Doordat je leent bij je buren en elkaar in levende lijve ontmoet, maak je snel een praatje en leer je de buren beter kennen. Peerby klinkt dus als een fantastisch idee toch heb ik nog een klein puntje van kritiek, want wordt het lenen net zo leuk als het uitlenen? Waarschijnlijk staat niet iedereen te springen om zijn spullen uit handen te geven. Natuurlijk kan er ook verhuurd worden, maar in welke mate kan deze optie de aanbod kant van dit verhaal opvangen? We zullen het zien.
Met de beta webversie kan je al aan de slag met Peerby, een mobiele applicatie is in ontwikkeling. We moeten nog heel even wachten totdat het een echt volwassen vorm heeft maar de junior versie werkt al prima. In het filmpje zie je het concept nog een keer duidelijk uitgelegd:
Peerby – hoe werkt het? from Peerby on Vimeo.
Pastbook
Ook dit concept brengt de online wereld in een offline vorm, maar dan wel op een hele ander manier. Met Pastbook kan je simpelweg je social media verleden afdrukken in een boek: een pastbook. Via de website van Pastbook kan je het pastbook heel simpel samenstellen door in te loggen met je Facebook profiel en ook met je Instagram kan je een fotoboek samenstellen. Op een stijlvolle manier worden je foto’s samengevoegd tot een fysiek boek, dat je ook digitaal kan samenstellen en dat je op een mooie en veilige manier kan bewaren. Pastbook laat kortweg zien hoe makkelijk en leuk het is om je social media foto te ordenen en te bewaren. Je boek kan je vervolgens digitaal of fysiek delen met je vrienden en familie; geschikt voor alle leeftijden.
Djuke It
Waarschijnlijk is het jou ook wel eens overkomen dat je de muziek in het café of bar om de hoek niet kon waarderen. De meest gebruikte en eigenlijk enige keuze is het aanvragen van jouw favoriete plaatje zodat deze door de kroeg galmt terwijl je geniet van een biertje of wijntje.
Met de applicatie Djuke It, van de twee ondernemers Jasper Buter en Pieter Tichelaar, kan jouw favoriete plaatje nu direct in de afspeellijst van de kroeg worden gezet via je smartphone. Een stuk makkelijker en toegankelijker dan het ‘plaatje aanvragen’. Het idee kwam gek genoeg niet tot wasdom in de kroeg maar tijdens een etentje waar iedereen zijn nummertje via zijn telefoon probeerde op te dringen op Apple TV. Het concept staat echter nog in de kinderschoenen. Hopelijk krijgen we binnenkort wat meer informatie.
Natuurlijk zijn er nog tal van innoverende handige apps in ontwikkeling. Als jij er eentje kent of gewoon je mening kwijt wil kan dat hieronder.