6 handige Google Maps tips

Google Maps is een van de meest populaire apps voor de smartphone, maar toch halen we er vaak niet het maximale uit! We weten hoe we een stad moeten zoeken, kennen de satelliet functie, Street View en weten misschien al hoe we Google Maps offline kunnen bekijken, maar toch is er veel meer te ontdekken. Lees hier een aantal handige Google Maps tips:

 

1. Local search

Google Maps draait om het zoeken. Je kunt algemeen zoeken op een stad, maar wist je dat je ook lokaal kunt zoeken op dingen in de buurt? Typ bijvoorbeeld eens “supermarkt [plaats]” in en zie welke supermarkten in die stad zijn. Als de locatievoorzieningen aan staan, krijg je alle supermarkten in je omgeving te zien. Bekijk vervolgens hoe je moet lopen/rijden om naar deze supermarkt te gaan, vind de openingstijden of bel de supermarkt op met de vraag of ze jouw product in het assortiment hebben!

 

2. Weet wat de highlights zijn

Navigeren naar een stad is één, maar in een vreemde stad weet je dan nog niet wat je daar kunt doen. Wanneer je een sterretje (*) in de adresbalk plaatst, krijg je de populaire locaties van deze plaats te zien. Bekijk in een oogopslag op de kaart waar een goed hotel is, welke winkel het bezoeken waard is, welk restaurant goed eten serveert of waar het treinstation is. Google maakt hiervoor gebruik van de sterren-ratings van haar gebruikers. Hierdoor wordtje gewezen op echte populaire plekken; niet zomaar iets waar Google interesse in heeft. Deze resultaten zijn ook te filteren, zodat je bijvoorbeeld alleen de 5-sterren locaties te zien krijgt.

highlights

Wellicht is de nieuwe knop ‘Buurt verkennen’ zelfs nog een makkelijkere optie. Als je op het icoontje rechts onderin het scherm klikt (zie hierboven), krijg je een overzicht van de beste tips voor dat moment van de dag. Bij het ontbijt word je naar een bakker gestuurd, ’s middags naar een leuke bezienswaardigheid en ’s avonds naar een leuk restaurant of gezellige kroeg. Ook kijkt de optie ‘verkennen’ naar het huidige weer: bij zon kijkt Maps wat er allemaal buiten te doen is en met regen wordt een binnenactiviteit aangeraden.

 

3. Beheer favorieten

Je hoeft binnen Google Maps geen immens geheugen te hebben als je het programma slim gebruikt. Als je na een zoekopdracht op de rode pijl klikt, kun je een locatie in je favorieten opslaan. Zo kun je thuis bijvoorbeeld al wat locaties opslaan en dit tijdens je bezoek weer oproepen. Ga je naar het buitenland? Sla dan de kaart op, zodat je de kaart zonder datakosten kunt gebruiken. Lees hier hoe dat moet.

 

4. Kijk in gebouwen

Wil je in een museum zien waar je heen moet? Je kunt natuurlijk een kaart kopen bij de ticketbalie, maar wist je dat de app van Google Maps ook plattegronden heeft? Sinds 2013 hebben een aantal Nederlandse gebouwen ‘Indoor Maps’ en dit aantal blijft groeien! Als je tot het maximale inzoomt op het gebouw kun je ook binnen zoeken. Daarnaast krijg je rechts onderin de verschillende niveaus van het gebouw te zien, zodat je ook op andere verdiepingen kunt zoeken.

Google laat de gebruiker controleren of deze informatie klopt en kan een verzoek tot een correctie aangeven, zodat het bedrijf de plattegrond aan kan passen. Daarnaast kunnen gebruikers zelf ook plattegronden uploaden, dus als je graag een plattegrond van je huis op Google Maps wil, is dit ook mogelijk.  😉

plattegrond

Heb je geen zin om naar deze bezienswaardigheden te reizen, of wil je van tevoren even oriënteren? Gebruik dan Indoor Street View. Google heeft een nieuwe dienst waarbij er Street View foto’s in gebouwen gemaakt worden. Navigeer door een gebouw, zonder dat je er fysiek heen gaat!

 

5. Zie hoogteverschillen

Als echte Nederlander heb je een hekel aan heuvels of bergen tijdens je tocht. Niks is irritanter dan bergopwaarts fietsen, waar het gros niet aan gewend is. Als je op vakantie gaat naar een heuvelachtig gebied, kun je in Google Maps ook de hoogteverschillen bekijken.

hoogtemeter

Voor de test hierboven hebben we een stuk uit de “Zeven Heuvelenloop” van de Nijmeegse Vierdaagse gepakt. Als je deze route invoert en zegt dat je met de motor gaat, kun je naast de tijdsduur van de route ook de hoogteverschillen zien. Handig!

 

6. Zoek opkomende evenementen

Het is je vast al opgevallen dat je bij verschillende winkels de openingstijden en aanvullende informatie te zien krijgt. Wist je dat je ook bij evenementenhallen de agenda getoond kan worden? Typ een concerthal in en zie gelijk voor welke concerten eraan komen. Klik je op een concert wordt je gelijk naar de website gestuurd om de kaarten direct te bestellen.

evenementen

 

 

Haal jij het maximale uit Google Maps? En gebruik je de app vaak? Of gebruik je liever een andere app voor je navigatie/kaarten? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant