Google ‘Better Together’ laat Android en ChromeOS samenwerken

Google Better Together updatre laat Android en ChromOS beter samenwerken

Met de ‘Better Together’-update zal het populaire besturingssysteem Android en ChromeOS naar verluidt met elkaar samen gaan werken. Volgens betrouwbare bronnen zal deze update ergens volgende week gaan plaatsvinden.

De ontdekking werd gedaan door de softwareontwikkelaar Mishaal Rahman in de softwarecode van de testversie ‘Better Together’ van browser Google Chrome.

Better Together geeft betere communicatie

Met de Better Together update zullen smartphones met het besturingssysteem Android en computers met ChromeOS beter met elkaar gaan communiceren. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld je laptop te ontgrendelen zodra je telefoon in de buurt is door de Smart Unlock functie.

Drie nieuwe features

In totaal zullen er drie nieuwe features ontstaan: SMS Connect, Instant Tethering en Smart Unlock. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog onduidelijk maar met SMS Connect zul je waarschijnlijk sms-berichten ontvangen en lezen op je Chromebook en daarop direct kunnen reageren, vergelijkbaar met de iMessage-ondersteuning op MacOS. De Smart Unlock houdt je Chromebook ontgrendeld zolang je smartphone in de buurt is en Instant Tethering gebruikt de hotspot-feature van je Android-smartphone. Dit maakt het mogelijk om je Chromebook direct te verbinden met je smartphone.

Deze functies zijn nog niet officieel bevestigd maar verwachting is dat dit op korte termijn door Google wordt gedaan.

Share

Ook interessant