Geld besparen met je smartphone

geld besparen met je smartphone

Geld uitgeven is voor velen gemakkelijk, maar geld besparen wil niet altijd lukken. Zo zouden we allemaal iets efficiënter met ons geld om kunnen gaan. Wist je dat jouw smartphone je daar mee kan helpen? Met deze tips en apps kun je gemakkelijk je geldzaken regelen, bijhouden en kosten besparen. Geld besparen met je smartphone was nog nooit zo makkelijk.


Tikkie

Je hebt het etentje van gisteravond voorgeschoten, maar hebt geen zin om iedereen apart een betaalverzoek te sturen. Waarom zou je ook, als je ze net zo makkelijk via WhatsApp een ‘Tikkie’ kunt sturen? Met deze app kun je vaste bedragen én open bedragen naar mensen sturen. Zamel je bijvoorbeeld geld in voor een goed doel, of deel je simpelweg het bonnetje van een avondje in de kroeg met je vrienden en mogen zij zelf uitvogelen voor hoeveel ze hebben gedronken? Stuur dan een open Tikkie, waarbij het bedrag door de ontvanger zelf in te vullen is. Een leuke bijkomstigheid is dat je zelf de ‘bedankt gifjes’ kunt personaliseren. Zo kun je iemand op een grappige en persoonlijke manier bedanken!

Het maakt bij Tikkie niet uit bij welke bank je zit. Iedereen met een Nederlandse betaalrekening én Nederlands 06-nummer kan de Tikkie app gebruiken. Je hoeft de Tikkie app niet eens te downloaden als je iemand wilt terugbetalen. Wel zo makkelijk! Je kunt ook bij online webwinkels met Tikkie afrekenen. Je hoeft je gegevens maar 1 keer in te vullen in de Tikkie app, waarna je bij verschillende webwinkels dan dus niet meer al je gegevens in hoeft te vullen bij het afrekenen. Met Tikkie is geld besparen (en uitgeven) een stuk gemakkelijker! Wil je meer informatie over Tikkie? Kijk dan hier.

couple having dinner tikkie app geld besparen met je smartphone

Appie van AlbertHeijn

Boodschappen doen wordt steeds makkelijker. Je kunt vanaf de bank je boodschappen doen, en dan wordt het nog bij jou thuis afgeleverd ook. Toch is het soms fijn om zelf naar de winkel te gaan. Probeer dan de Appie app eens. Met deze app heb je je bonuskaart altijd bij de hand, evenals je boodschappen lijstje. Doordat de Appie app geregistreerd is aan jouw bonuskaart krijg jij iedere maand persoonlijke aanbiedingen. Dat is nog eens makkelijk geld besparen met je smartphone! Ook vanuit huis bestellen is met de Appie app een makkie. Zo kun je aan de hand van een Allerhande recept meteen je lijstje maken, en de producten bij jou thuis laten bezorgen. Wil je meer weten over de Appie app? Kijk dan hier.

Extra tip, met de Appie app sorteer je jouw boodschappenlijstje gemakkelijk op de looproute van jouw Albert Heijn. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

groceries basket albert heijn geld besparen met je smartphone

ANWB Onderweg

Al meer dan 2 miljoen Nederlanders gebruiken de ANWB Onderweg app, en dat is niet voor niets. Deze app voorziet je namelijk van alles wat je onderweg nodig hebt (behalve snacks). Zo krijg je altijd de laatste verkeersupdates, een betrouwbare routeplanner, maar ook parkeertarieven in 160 gemeentes. Op die manier kun je van te voren bepalen waar je parkeert, zodat je niet te veel betaalt. Ook krijg je te zien wat de benzineprijzen zijn bij verschillende tankstations. Zo kun je onderweg ook geld besparen met je smartphone. Wil je meer weten over de ANWB Onderweg app? Kijk dan hier.

roadtrip mountains anwb app geld besparen met je smartphone

Too Good To Go

Wist je dat 1/3 van al het voedsel op de wereld wordt verspild? Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu. Het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot, en dat is slecht nieuws voor onze aarde. Al dat verspilde eten is natuurlijk enorm zonde, maar bovendien ook echt niet nodig.

Hier heeft het bedrijf Too Good To Go echter iets op bedacht. Ben jij iemand die van lekker eten houdt, maar wil je niet te veel betalen? Wil je je tegelijkertijd ook nog eens inzetten voor een goed doel? Dan is de Too Good To Go app echt iets voor jou! Eten van jouw lokale ondernemer wat nog prima is maar anders weggegooid wordt krijgt op deze manier een tweede kans. De lokale ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Moeder Aarde is ook nog eens blij met je. Bovendien is het goed voor je portemonnee, want maaltijden kosten een stuk minder dan waar ze in eerste instantie voor zouden worden verkocht. Win-win-win-win!

bord pasta budget too good to go geld besparen met je smartphone

Budget apps

Deze apps helpen je om beter inzicht te krijgen in je financiën. Het kost je wellicht 10 minuten om alle instellingen even naar je hand te zetten, maar daarna zijn dit soort apps de beste vriend van jouw portemonnee. Met veel budgetting apps krijg je indien gewenst dagelijks, wekelijks of maandelijks een rapportage van jouw uitgaven en inkomsten. Ook kun je vaak gemakkelijk een budgetplanner invullen, waardoor je beter zicht krijgt op jouw uitgaven en een duidelijk budget voor jezelf stelt. Dit is écht de uitgelezen manier om geld te besparen met je smartphone. Zo hoef je niet meer met je rekenmachine en kladblok aan de slag! Klik op het Android of Apple icoontje naast ‘Budget Apps’ om te zien welke budget apps er voor jouw toestel beschikbaar zijn.

rose tinted calculator with pen and paper - geld besparen met je smartphone

Al deze apps zullen je helpen te besparen op je uitgaven. Vond je deze blog nuttig? Laat het ons weten in de comments! Ben je benieuwd naar nog meer leuke smartphone feitjes? Je leest ze hier.

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant