Gebogen scherm van Samsung

Meerdere fabrikanten zijn er al tijden mee bezig, maar Samsung lijkt nu de eerst die het ook echt gaat gebruiken: een gebogen scherm in een smartphone. Samsung kondigde afgelopen week een toestel aan met een gebogen scherm dat deze maand gelanceerd zal worden voor de Zuid-Koreaanse markt.

De komst van een dergelijk gebogen scherm biedt logischerwijs een hoop noviteit te weeg op het gebied van design. Met de komst van het gebogen scherm zullen er interessante vormen ontstaan in de gadget-en smartphonemarkt. Het was al langer duidelijk dat Samsung een dergelijke smarthphone op de markt wilde brengen sinds het een prototype toonde van een toestel genaamd Youm op de  CES 2013:

De smartphone die komende maand wordt aangekondigd is overigens niet het eerste product van Samsung met een gebogen scherm. Er is namelijk al eerder een televisie met een gebogen scherm op de markt verschenen. Samsung is daarnaast ook niet de enige fabrikant, ook LG heeft een gebogen OLED tv. De twee fabrikanten bestreden elkaars patenten enige tijd, maar gaan nu juist samenwerken.

De aankondiging van de aankondiging van de nieuwe smartphone biedt verder helaas weinig nieuws. Zo is er nog geen naam bekend gemaakt en is er verder ook geen andere informatie voorhanden. De vraag is nu of deze evolutie van het gebogen scherm een succes zal zijn. De productie van dergelijk scherm is momenteel nog zeer duur en massaproductie lijkt ver weg, een instant hit lijkt het dus niet te worden.

Op termijn kan het echter zeer interessant worden, doordat de volledige verandering van het uiterlijk zeer tot de verbeelding spreekt bij smartphones en gadgets. Het is ook niet voor niets dat er al tijden geruchten gaan over gebogen horloges: het is iets wat mensen makkelijk voor zich zien en ook graag verspreiden als gerucht. Vooral een horloge van Apple is veelbesproken, bij het zoeken op  iWatch kom je opvallende creaties tegen:

Wat denk jij van het gebogen scherm van Samsung? Een fantastische innovatie of slechts een nutteloos aanpassing van de vorm? Laat het weten bij de reacties!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant