GameChanger: bordspel op je iPad

Bordspellen spelen op je iPad onmogelijk? Sinds september kan het met de GameChanger (Identity Games). De bordspel fanaten kunnen nu interactief en met maximaal 4 mensen tegelijk aan de slag op de iPad. Hoe? Met de speelmap waar je de iPad inlegt en daardoor met elkaar integreert. Zo kan je het gezamenlijk spelen op een bord combineren met onder andere het beeld en geluid van de iPad. De speelmap is de basis waar je verschillende spellen als speelvelden overheen kan leggen en zo verschillende spellen kan spelen. Hieronder zie je hoe simpel dit werkt.

Momenteel zijn er 9 verschillende spellen te verkrijgen die je op de map kan leggen met daarbij vier speelstukken met verwisselbare icoontjes. De spellen zijn redelijk divers en werken vrij simpel. De apps voor op de iPad zijn gratis te downloaden in de Appstore, de speelvelden van deze 9 spellen zitten standaard bij de aanschaf van de speelmap.

Sommige spellen gebruiken de speelmap alleen als een soort controller (het vliegspelletje ‘Airplanes’). Andere spellen, zoals het ‘Ik hou van Holland’ spel zijn een stuk completer. De laatste zullen we als voorbeeld kort uitleggen.

Ik hou van Holland

De populaire spelshow van RTL is een goed voorbeeld van hoe je een spel kan uitwerken op de GameChanger. De nostalgie van het bordspel (met het daarbij horende oer-Hollandse imago) past uitstekend bij het ‘Ik hou van Holland’ sfeertje. Daarnaast is het heel leuk om het tv-programma na te spelen. De video’s, muziek en afbeeldingen die bij de vragen horen zorgen gegarandeerd voor veel speel plezier. En als je dan mag draaien aan het digitale ‘Ik hou van Holland’ rad lijkt het even alsof je daadwerkelijk deelneemt aan de tv-show.

Het ‘Ik hou van Holland’ spel is vrij uitgebreid en maakt goed gebruik van de mogelijkheden van de GameChanger, maar dat doen ze niet allemaal en daarnaast is het aanbod nog beperkt. Volgens de mensen van GameChanger gaat de hoeveelheid spellen zich echter snel uitbreiden.

De GameChanger is een leuke en revolutionaire manier van het beleven van een bordspel en een leuke extensie voor de iPad en heeft veel potentie voor nog uit te brengen spellen. Zeker een aanwinst voor iedereen die graag een bordspelletje speelt en in het bezit is van een iPad.

De adviesprijs voor de Gamechanger is 69,99 en verkrijgbaar in alle vestigingen van Phone House.

Identity Games

De fabrikant van de Gamechanger komt uit Nederland en maakt met de Gamechanger een wereldwijde doorbraak. Naast dit spel maken ze tal van andere spellen vaak gebaseerd op al bestaande merken of tv-programma’s, zoals het spel ‘De lama’s’ gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma van BNN.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant