Toekomstige Gadgets

Het apparaat waarmee je nu verbonden bent (telefoon/tablet) zal in de toekomst een andere vorm aannemen of in ieder geval hardware-extensies krijgen. We moeten dan denken aan bijvoorbeeld een  bril,  horloge,  schoen of een ander alledaags apparaatje. Hier volgen alvast drie mooie gadgets die een stapje in de toekomst hebben gezet.

Jawbone UP
De UP is een armband die hoofdzakelijk je beweging analyseert, maar ook je slaap en- eetgewoontes in de gaten houdt. Met de tekst ‘Know yourself, live better’ legt Jawbone de nadruk op ‘meten is weten’. Als je weet waar het fout gaat is corrigeren makkelijk.

Hoe gaat het meten dan precies in z’n werk? Door de armband te verbinden met een app aan je smartphone. Op deze manier kan je precies bijhouden wanneer je wat hebt gedaan en hoeveel calorieën je daarbij hebt verbrand. Om je vervolgens te helpen met verbranden gaat de armband trillen als je te lang stil zit. De trilfunctie is overigens ook ideaal als wekker: door je slaap te analyseren wordt je gewekt wanneer je het lichtst slaapt.

De vorige UP heeft  nogal wat tegenslagen moeten verwerken, maar met deze versie lijkt alles in orde. In onderstaand filmpje alles over de fabricage.

De Jawbone UP is verkrijgbaar in drie maten en acht kleuren voor 129 euro. 

HAPIfork
Nu we de armband hebben gehad is de vork aan de beurt en dat is een technologisch hoogstandje. De vork kan helaas (nog) niet meten wat je eet, maar wel hoe snel je eet. Dit doet het apparaatje door te kijken hoeveel happen je neemt per minuut, hoe lang je doet over je maaltijd en wat de interval is tussen de happen. Een effectief en mooi apparaatje dat ook uitblinkt in connectiviteit. Zie het filmpje voor een compleet overzicht of ga naar de  Kickstarterpagina.

Necomimi
We sluiten af met neurotechniek. Mensen proberen al tijden onze hersenen en onze gemoedstoestanden te meten. Vaak is deze neuroapparatuur zeer geavanceerd en worden er serieuze zaken mee gemeten. Zo niet met de Necomimi. Deze kattenoren zijn gekoppeld aan je hersens en reageren op prikkels door naar beneden of naar boven te draaien. Leuk bedacht, maar het werkt vooral op mijn lachspieren. Mocht je toch nog een speeltje willen voor carnaval dan zijn ze voor krap 70 dollar aan te schaffen. Wil je nu nog even lachen? Kijk dan onderstaand filmpje.

Weet jij nog een andere gadget die jouw aandacht trekt? Laat het ons weten! Blijf ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes op  onze Facebook-pagina!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant