Foute Zomerhits

Eindelijk breekt de zomer echt door! Daar hopen we nog even van te kunnen genieten. Bij de zomer denk je al snel aan een lekker drankje in de luie stoel en een zwembad binnen springbereik. Bij dat soort situaties of gewoon in de zon op je fiets hoort natuurlijk een lekker muziekje. Daarbij helpt je smartphone je uit de brand, want met diensten als Rdio of  Spotify is het opzetten van een lekkere zomerplaat zo gepiept. Wij hebben speciaal voor jou een selectie gemaakt van een aantal foute zomerhits!

Livin la vida loca- Ricky Martin
Met zijn eerste Engelstalige album knalde de Costaricaan de hitlijsten binnen in 1999,  hiermee ontketende hij een zogenaamde ‘Spanish explosion’ waar ook Jennifer Lopez en Enrique Inglesias  deel van uitmaakten. Met dit nummer veroverde Ricky Martin de wereld en werd latin pop voor iedereen een bekend genre.


Bamboleo- Gipsy Kings
Talloze covers, vertalingen en samples zijn er gebruikt van deze wereldwijde hit van de Gipsy Kings. Ook al zijn alle leden in Frankrijk geboren, ze zingen in het Spaans wat te maken heeft met hun de afkomst van hun (groot) ouders. De betekenis van dit nummer? Letterlijk vertaald betekent Bamboleo “zwaaien”. Dus zwaai de handjes en heupen maar los!


Vamos a la playa- Righeira
Nog zo’n Spaanstalige topper. Kennelijk wekt de Spaanse taal al snel het zomergevoel op. Deze alom bekende plaat werd uitgebracht in 1983 en was een instant hit, ook  heeft de cover van de Franse Miranda in 1999 en die van de Nederlandse Loona daar  aan bijgedragen. Nummertje aan, badhanddoek, slippers en op naar het strand!


Bailamos- Enrique Iglesias
We noemden hem al in het begin van deze lijst als één van de populaire latin-artiesten. In het begin van zijn carrière stond hij in de schaduw van zijn succesvolle vader, maar daar trad hij al snel uit. Na enkele Spaanstalige albums en nummers, waaronder zijn grote hit Bailamos zong hij later ook in het Engels en Frans. Geniet nu even van deze wereldwijde hit en draai het volume wat verder open!

Lambada- Kaoma
Dit nummer, dat is vernoemd naar een Braziliaanse dans, heeft de hele wereld bereikt. De dans werd daarmee werd ook onder de aandacht gebracht. Braziliaanse dansscholen profiteerden hier in 1989 en vlak daarna van, maar de trend verdween ook weer net zo snel als deze kwam.


Loco in Acapulco- The Four Tops
Een Engelstalig nummer met Spaanse invloeden. Loco in Acapulco was een enorme hit buiten Amerika, maar leverde in eigen land nooit een hitnotering op. Het nummer is geschreven door Phil Collins en was de soundtrack voor de film Buster.


Ticket to the tropics- Gerard Joling
Ook een foute Nederlandse hit mag natuurlijk niet ontbreken. Het heerlijk foute ‘Ticket to the tropics’ heeft één week op 1 gestaan in de Nederlandse Top 40 in 1985 en heeft 14 weken lang een positie gehad in de lijst der lijsten. Geniet van de heerlijke clip van ‘Geer’ die hier nog een volle bos haar heeft.


Wil je nog meer hitjes van toen, maar ook van nu? We hebben hieronder nog een lijst met een aantal hedendaagse klassiekers.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zomerhits. Ken jij er nog een paar die niemand mag missen op zijn smartphone? Laat hieronder jouw suggesties achter en wij voegen ze voor je toe aan de playlist. Natuurlijk mag je ook je eigen playlist met ons delen op  Facebook of  Twitter.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant