Foto apps, de leukste op een rij

De hoeveelheid foto apps blijft maar toenemen. Instagram is natuurlijk de moeder aller foto apps en wereldwijd een hit. Voor mensen die het ‘analoog’ fotograferen naar een hoger niveau willen brengen is er Hipstamatic. Deze app met iets meer opties dan Instagram is een gewaardeerde en veelvuldig gedownloade app. Hipstamatic is echter alleen voor iPhone. Een goed Android alternatief is Fotor, ook deze app heeft veel meer opties dan Instagram.

Als je verder kijkt in de appwinkels van Android en Apple vind je nog genoeg andere fotorommel-applicaties. Vele doen ongeveer hetzelfde; filters over je foto gooien. Gelukkig zijn er ook nog apps die andere innovatieve dingen verzinnen. Zo heb je  Cinemagram (al  eerder besproken), waarbij je aan de hand van een kort filmpje je eigen GIF kan maken. Ook de app Lapse It onderscheidt zich. Zoals de naam al een klein beetje verklapt kan je zogenaamde time lapse video’s maken met deze applicatie. Bij time lapse worden lange video’s of fotoseries sterk versneld wat mooie resultaten oplevert, iets wat je waarschijnlijk wel herkent van films. Hieronder een prachtig filmpje van de stad Vancouver ter verduidelijking.

Zo mooi als dit krijg je het met je telefoon natuurlijk niet, maar Lapse It is wel een leuke variant ter introductie van het time lapse principe. Ik heb zelf stiekem mijn collega onder de loep genomen om de app te testen. Na een ruim 40 minuten filmen vond ik het genoeg geweest en was dit het resultaat:

Mijn ervaring met deze app was erg goed, vooral omdat het zo simpel werkt: je drukt op capture, laat je camera lopen en na afloop heeft de app automatisch jouw filmpje versneld. Vervolgens kan je er nog een simpel filtertje over heen leggen (ik koos voor Vivid colors) en de lengte bepalen. Met een betaalde upgrade kan je ook gebruik maken van: soundtracks, ingebouwde filters, een til-shift modus, en een full HD stand. Nadat het filmpje bewerkt is plaats je ‘m direct op Youtube, Facebook of de Lapse It Gallerij. Lapse-it is verkrijgbaar in Google Play en de Appstore.

Collage
Een app waarmee je collages kan maken is Diptic. Deze app maakt van een reeks foto’s mooie collages die je op eigen wijze kan aanpassen. Vooral de hoeveelheid vormen, kleuren en composities maken dat je er je creativiteit in kwijt kan. Heel handig als je veel foto’s in een oogopslag wil laten zien. Scheelt een hoop foto’s apart uploaden op Facebook. Van je verjaardag hoef je nu niet meer een heel album te uploaden, maar gewoon één of een aantal mooie collages. Ook erg gaaf voor een mooie fotoserie overigens.

Ken jij nog leuke foto-apps of wil je graag je mening kwijt over de inhoud van dit artikel? Reageren kan hieronder.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant