Facebook Save

Wie kent het niet: je scrollt door je Facebook timeline en ziet veel artikelen die je tegelijkertijd wil lezen. Maar je hebt simpelweg de tijd niet om op dat moment al deze artikelen te lezen dus laat de informatie aan je voorbij gaan. Tot nu dan: het medium heeft Facebook Save geïntroduceerd. 

Een simpele blik in mijn mobiele internetbrowser zegt eigenlijk al genoeg… er staan negen tabbladen open met artikelen die ik op een later moment wil lezen. Elke keer wanneer ik op Facebook of Twitter zit, open ik een link in de browser zodat ik op een later moment tijd kan nemen om het artikel te lezen. Facebook zorgt met Save voor een eigen mogelijkheid om artikelen op te slaan, zodat je de internetbrowser hier niet mee vervuild.

Met Facebook Save sla je links, plaatsen en pagina’s op in Facebook om dit op een later moment te lezen. Deze informatie is alleen voor de gebruiker zichtbaar, tenzij je ervoor kiest dit te delen met anderen. De opgeslagen data is op alle apparaten te vinden onder de ‘meer’-tab op een mobiel apparaat of via de link aan de linkerbalk van de Facebook pagina. 

Om ervoor te zorgen dat je de data niet zal vergeten heeft Facebook zelfs een herinnering ingesteld. In je nieuws-feed krijg je meldingen wanneer opgeslagen onderwerpen te lang ongelezen blijven (en de info zijn relevantie behoudt). 

Facebook geeft aan dat Save binnen enkele dagen beschikbaar wordt voor iedereen die gebruik maakt van de iOS, Android en webversie van Facebook. Wanneer de optie in de Windows Phone app komt is niet bekend.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant