AppMachine, simpel en snel je eigen app maken

Met de AppMachine bouw je simpel en snel een eigen app. Wie wil dat nou niet? Een eigen app maken. Veel mensen zouden het graag doen, maar het gebrek aan technische kennis houdt ze tegen. Daarnaast kost het ook een hoop tijd. AppMachine maakt het heel simpel om je eigen app te bouwen voor iPhone en Android in een mum van tijd. Iedereen voelt zich nu even een supernerd.

Het maken van app is niet makkelijk. Je hebt kennis nodig van meerdere codeertalen en het coderen kost veel tijd. Al ligt dit ook een beetje aan de complexiteit van de app. Toch is het de leek niet gegeven om zonder ervaring een app in elkaar te zetten. Al zijn sommige mensen geboren met  een speciaal codeertalent. 

AppMachine wil de gesloten app-wereld openbreken net zoals onder andere WordPress (waarin ik momenteel werk) dat deed voor het bouwen van een website. Om een beter beeld te krijgen van AppMachine een video met een fijn Engels accentje:

Genoeg inleiding, nu ter zake; hoe werkt AppMachine?

1. Het eerste wat je doet is de website bezoeken en je aanmelden. Vervolgens klik je door en begin je met het bouwen van je app na het zien van een handige tutorial.

2. Vlak na de aanmelding geef je jouw naam en url van een website door die bij de app past. (bijvoorbeeld phonehouse.nl). Vervolgens scant de AppMachine de website voor waardevolle informatie zoals links, afbeeldingen, Facebook en-Twitteraccount. Deze informatie kan je vervolgens gebruikt bij het creëren van de app.

3. Volgende stap is het daadwerkelijk ‘ontwerpen’ van je app. Je kan hierbij kiezen uit verschillende voorgebakken looks die AppMachine al heeft gemaakt. Super handig, maar alleen niet heel origineel. Hierna is je app eigenlijk al af.

4.Nu wil je natuurlijk weten hoe dat eruit ziet. En dat kan met een app, de Previewer van AppMachine. Deze werkt net als de site zeer simpel en effectief.

6. Wil zelf wat meer kunnen customizen? Dan kan je kiezen voor de designer editie van AppMachine. Deze is wel iets lastiger, maar daardoor heb je wel veel meer interessante opties zoals het zelf toevoegen van beeld. Voor nog meer geknutsel kan je ook nog kiezen voor de ontwikkelaars-opties.

7. Ben je tevreden met het resultaat? Dan is je app klaar voor publicatie! Dat is ook waar de kosten om de hoek komen kijken. Heb je alleen gebruikt gemaakt van de beginner-functies? 399 euro. Ook de designer-opties ter hand genomen? 699 euro. Ben je all the way gegaan met de ontwikkelaars-functies? dan komt dat neer op 1499 euro. Dat lijkt misschien veel geld maar als je het op eigen houtje gaat bouwen of laat bouwen door een bureau ben je een veelvoud van deze bedragen kwijt.

Nieuwe app wereld
Als je de stappen hebt gevolgd en de eerste resultaten hebt bekeken in de previewer ben je erachter gekomen hoe simpel het is om je eigen app te bouwen. Een wereld gaat voor je open door AppMachine. Misschien heb je niet meteen de neiging om de stevige som geld uit te geven, maar alleen al de gedachte dat het kan is toch cool? Ferry Corsten en Amsterdam Dance Event hebben al een echte AppMachine-app in de etalage staan.

Wat is jouw mening over AppMachine? We horen graag het graag! Deel ook naar hartelust afbeeldingen van jouw app via  Facebook.

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant