Duolingo

De meeste Nederlanders zijn terug van wintersport en de lente lijkt begonnen. Dit is dus het perfecte moment om je zomervakantie te plannen! Tijd om na te denken waar je rekening mee wil houden: wil je een actieve vakantie, een strandvakantie, moet het kindvriendelijk zijn (of juist compleet niet?), kun je je verstaanbaar maken…  Over dat laatste hoef je nu niet meer na te denken dankzij de handige Duolingo app!

Laten we eerlijk zijn: door het internet en door globalisatie wordt het voor ons nog makkelijker om je in het buitenland verstaanbaar te maken. Telkens meer mensen spreken vloeiend Engels en het is nu zelfs in Frankrijk geaccepteerd om Engels te spreken tegen de bevolking, iets wat je vroeger eigenlijk niet hoefde te proberen…

Maar het blijft natuurlijk mooi als je jezelf ook in een andere taal verstaanbaar kan maken, zeker als je ook naar de kleinere dorpjes gaat. En het is vooral mooi als je deze taal op een leuke manier kunt leren. En daar komt Duolingo om de hoek kijken. 

Met de  Android– en  iOS-app Duolingo leer je spelenderwijs een andere taal. Je kunt beginnen met Nederlands-Engels, of begin gelijk in een Engelstalige cursus om Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Portugees te leren!

De lessen zijn laagdrempelig en zijn in nog geen vijf minuten te voltooien. Je begint met herkenbare foto’s en leert de basis (jongen, meisje, hij,  zij etc.), gaat dan over op eten, dieren, kleding en zo verder. Tussentijds leer je van de woorden zinnen te maken, de woorden en zinnen uit te spreken en dit alles zelf te typen, zodat je geleerde kennis ook echt blijft hangen.

Duolingo is niet als een lesmethode opgezet, maar eerder als een verslavende game. Je begint met een aantal levens die je kunt verliezen bij verkeerde antwoorden, je kunt tegen de klok oefenen en toetsen doen om hogere levels te halen.

Talen leren was nog nooit zo leuk en eenvoudig als nu. En het mooiste is: de app is helemaal gratis, zonder in-app aankopen! Download de app dus snel op je  Android of  iOS apparaat en begin met leren! Verbaas je familie hoe vloeiend je tijdens de vakantie de taal kunt spreken.

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant