Geen vakantie? Ga digitaal op reis!

We hebben afgelopen maand wel veel handige artikelen over de vakantie geschreven, maar dat houdt niet in dat iedereen in Nederland de tassen pakt. Niet iedereen heeft de tijd, zin of het budget voor een vakantie, dus dan moeten we het op een andere manier opvangen! Dit kan door een leuk uitje in eigen land, maar met de regen van afgelopen week kun je gelukkig ook vanuit de luie stoel de wereld verkennen. Ga eens digitaal op reis!

 

Earthcam

times square earthcam

Hoe mooi zou het zijn als je gewoon op een dag kunt beslissen dat je vandaag eens een reisje naar Dubai neemt? Helaas kunnen we ons niet teleporteren naar de andere kant van de wereld. Wat we wel kunnen, is de andere kant van de wereld bekijken via webcam! De website Earth Cam verzorgd live video streams van ruim 1.500 steden. Geheel gratis! In het netwerk zitten alle 50 de Amerikaanse steden en 46 verschillende landen, die je kunt bekijken wanneer je er zin in hebt.

Dus wanneer je zin hebt om een flash mob op Times Square New York te bekijken, te genieten van de zonsondergang in Istanbul of live te genieten van mooie beelden aan de Amstel – je bent er slechts één muisklik van verwijderd!

Download:
Android Android
iOS iOS

 

Google Maps en Google Earth

earth 3d steden

Google snapt dat je meer van de wereld wil zien en geeft je de ideale handvatten om dit doel te behalen. Met Google Maps en Earth kun je letterlijk de wereld rond navigeren en eindelijk de plekken bezoeken waar je tot op vandaag nog van droomde. 

Deze twee Google diensten worden met de dag uitgebreider. Street View heeft recentelijk een update gedaan waarin je de bergen van Yosemite National Park (VS) kunt beklimmen en in Earth kun je tegenwoordig verschillende steden in 3D bekijken, zoals hierboven te zien is. En om nog meer leven in de brouwerij te brengen heeft Google het water onder de Golden Gate Bridge geanimeerd. We zijn benieuwd waar Google in de toekomst nog mee gaat komen!

[one_half]
Download Maps:
Android Android
iOS iOS

[/one_half]

[one_half_last]
Download Google Earth:
Android Android
iOS iOS
[/one_half_last]

 

 

ISS Live Stream

iss

Heb je de wereld al wel gezien, dan kun je gelukkig ook in de ruimte kijken. Google Earth laat je rondstruinen op Mars, maar als je live wil genieten kun je ook naar de Live Stream van het International Space Station kijken. NASA streamt 24 uur per dag het uitzicht op de wereld en je hoort gelijk de communicatie tussen het ruimtestation en NASA.

De ISS reist met een snelheid van ruim 27.000 km/u rond de wereld en heeft elke 45 minuten zicht op een nieuwe zonsopkomst of zonsondergang. Ook kun je via de bijgeleverde kaart zien waar de astronauten zich op dat moment bevinden. In de stream wordt de camera af en toe gewisseld, zodat je de ene keer meer zicht hebt op de wereld en de andere keer op het ruimtestation zelf.

Download:
Android Android
iOS iOS 

 

 

Digitaal op reis in de toekomst

Met virtual headsets als de Oculus Rift en de Samsung Gear VR, zijn er tal van opties om de andere kant van de wereld naar je toe te brengen. De van oorsprong Amerikaanse hotelketen Marriott gebruikt Virtual Reality om alvast een gevoel te geven van een hotel voordat je gaat boeken. Ze hebben bij sommige reisbureaus in de VS een capsule neergezet waar je volledig rond kunt ‘lopen’ in een hotel en buiten kunt genieten van het strand. Voor de volledigheid hebben ze er een vierde dimensie aan toegevoegd en worden de zintuigen volledig geprikkeld. De video hieronder geeft je alvast een voorproefje van digitaal reizen boeken in de toekomst; we kunnen niet wachten! 

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant