De levensduur van je batterij verlengen

Een probleem waar iedereen op een gegeven moment last van heeft bij het gebruiken van een smartphone is een lege batterij. Heel irritant als je telefoon leeg is en je geen stekker of tijd hebt om ‘m te voorzien van energie. Bij de Phone House willen we je daar natuurlijk graag voor behoeden en helpen waar mogelijk. We zetten de beste tips en producten op een rijtje om het jouw batterylife te verlengen.

Verbinding
Om ervoor te zorgen dat je batterij zo lang mogelijk mee gaat is het goed om te letten op het gebruik van je telefoon. Een simpele tip die toepasbaar is voor vrijwel elke telefoon is het gebruik van de vliegtuigstand. Hierdoor zet je de hele dataverbinding uit, maar blijft je telefoon wel aan. Gebruik de vliegtuigstand op plekken waar je toch al geen verbinding hebt.

Dus ben je in een bos waar de verbinding slecht tot zeer slecht is zet dat de vliegtuigstand aan zodat je telefoon niet continu bezig is met het zoeken naar verbinding. Ook de metro, bij drukke evenementen en natuurlijk het vliegtuig zijn plekken waarvoor deze stand aan te raden valt. Op deze manier bespaar je energie en kan je heel simpel weer overstappen op volle verbinding. Bij het volledig uitzetten van je telefoon ben je meer tijd kwijt en misschien zelfs meer stroom. De vliegtuigstand kan natuurlijk ook goed werken in gevallen waar je het batterijleven nog dat klein beetje extra wil oprekken of tijdens je slaap: geen belletjes midden in de nacht, maar wel je wekker.

Naast de vliegtuigstand is ook het beperken van Wi-Fi, bluetooth en GPS makkelijk aan of uit te zetten. Heb je deze verbindingen niet direct nodig? Schakel ze dan uit.

Licht en geluid
Het verlichten van je scherm kost logischerwijs batterij en dat kan je op simpele wijze beperken. Bij instellingen kan je de helderheid van je scherm namelijk aanpassen. Het kan zijn dat de helderheid standaard heel hoog staat terwijl je dat niet nodig hebt, iets minder licht kan soms behoorlijk wat batterij schelen. Ook geluid is van invloed op je batterij, maar dan op een positieve manier. Geluid maken kost de batterij namelijk minder batterij dan trillen. Dus als je trillen niet perse nodig is zet dan het geluid aan.

Regelmatig updaten
Het is aan te raden om je toestel altijd van de juiste update te voorzien. De meeste update zorgen er ook voor dat de telefoon net even een stukje zuinig wordt dan hij daarvoor was! Overigens is het sowieso aan te raden om even te kijken op site van de leverancier van je toestel. Uiteraard kent uiteindelijk niemand de functionaliteiten van het toestel beter dan de knappe koppen die smartphone gemaakt hebben.Zeker gezien het feit dat de batterijduur van een smartphone een  belangrijke beoordelingsfactor is op het moment dat toestellen worden gereviewd.

Producten
Ook al gebruik je alle bovenstaande tips op een gegeven moment zal je toch een keer moeten opladen. Mocht dit onverwachts onderweg gebeuren dan zijn er een aantal handige alternatieven. Zo heeft Duracell mooie en vrij compacte accu’s waarmee je een telefoon simpel mee kan bijtanken die wij  al tipte met Sinterklaas en er zijn natuurlijk ook   opladers voor in de auto. De NS heeft sinds kort ook een oplossing trouwens,  een oplaadpaal.

Heb jij nog suggesties om de levensduur van je batterij te verlengen?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant