De leukste foto apps voor iPhone

Het fotograferen met telefoons wordt steeds serieuzer en de camera van de geavanceerde smartphones begint die van het losse cameratoestel te vervangen. Het leuke aan fotograferen met je smartphone zijn de talloze apps die beschikbaar zijn om originele foto’s te maken en ze naderhand weer te bewerken. We hebben al eerder  enkele apps uitgelicht, maar een update kan nooit kwaad. Daarom hier nog een aantal foto apps voor iPhone, waarmee je de mooiste foto’s kan maken en op originele wijze kan bewerken.

Gelo

De kleurenfilter over een foto is al een tijdje uit de mode, maar Gelo brengt weer een bak kleur toe aan je foto’s. Een prima markt in de niche van de foto apps. Het kost iets meer tijd om een geschikte foto te schieten, maar het eindresultaat is er zeker naar.

Facetune

Deze app heeft ondertussen al behoorlijk wat fans en dat is niet zo gek, want hiermee is photoshop niet meer nodig. Een flinke puist, iets te donkere tanden of wat rimpels die weg moeten worden gewerkt? Facetune helpt je aan een smetteloos gezicht. Het werkt niet altijd fantastisch, toch is het resultaat over het algemeen indrukwekkend!

Retromatic

Wat een geniale app voor iPhone en iPad! Zelf klieren met mooie arty tekeningen uit de jaren ’50. Een eerste schets heb je snel en makkelijk gemaakt, met verbluffend resultaat. Wil je alleen iets meer dan de basis dan zal de frustratie toenemen. Ander nadeel is de prijs van €1,89, als de afbeelding hierboven je echter bevalt dan zal je er genoeg plezier aan beleven.

Camera 360

Een zeer complete foto app met tal van functies voor de echte fotofanaat. Groot voordeel ten opzichte van een hoop andere apps is ook het feit dat er geen reclame aanwezig is en volledig gratis. Irritatiefactor minder! Beste functie van de app zelf is dat je bij het klikken op een filter een korte ‘before’ en ‘after’ blik krijgt.

Dat waren de leukste foto apps voor iPhone voor nu! Heb jij nog apps die je regelmatig gebruikt voor de perfecte foto? Laat het ons weten!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant