De beste weerapps

Weerapps
Vorig weekend was het hard aan het waaien, dit weekend vooral koud en nat. Om de komende tijd helemaal op de hoogte te blijven zetten we de beste weerapps op een rijtje.

De buienradar
Waarschijnlijk de meest gebruikte platform voor het checken van het laatste buiennieuws. Natuurlijk heeft buienradar ook een app. Handig om te zien wanneer je thuis het beste op de fiets kan springen om droog op je bestemming aan te komen. Met de buienalert ben je altijd op de hoogte. Naast buien geeft de app ook updates over: het lokale weer, windrichting en files.

Weather Pro
De naam zegt het al, dit is de professionele app op weergebied. Daar betaal je dan wel € 3,49 voor, maar dan heb je wel een tool met alles aan boord wat de weernerd zoekt. 7 dagen vooruit voorspellen, windrichtingen en dat alles zeer specifiek op verschillende locaties. Daarnaast ook tal van andere functies. Internationaal georienteerd en ontwikkeld in Duitsland.

Piet!
Heb je liever een app met een gezicht? Dan kan je kiezen voor de applicatie van Piet Paulusma, de beroemde weerman van SBS. Weersvoorspelling, buienradar en een kaart van Europa. In de zomer kan je kijken wanneer het BBQ of terrasweer is. Wel grappig, maar niet echt nuttig. Iets dat je het komende half jaar in ieder geval nog amper hoeft te gebruiken. Kijk ook even naar het soundboard waar je Piet Paulusma eindeloos zijn “Oant Moarn!” kan laten herhalen.

AccuWeather
Geeft zeer precieze voorspellingen. Stel je locatie in en de app geeft per uur aan wat de weersomstandigheden zijn. Ook windrichtingen en details over regenval worden overzichtelijk weergegeven en kan je instellen voor meerder locaties. Vooral het scrollen naar de verschillende locaties onderscheidt deze app van de andere.

Weer & Zo
Geeft je al het weernieuws dat je zoekt. Zo kan je de teletekstpagina’s makkelijk bekijken, KNMI weerkaarten,  maar ook updates over aardbevingen en stralingen. Niet super gedetailleerde weervoorspellingen, maar wel een hoop achtergrondinformatie.

Jouw keuze?
Kijk de applicaties nog eens rustig door en beslis wat jij denkt nodig te hebben. Er is voor elke weerman of-vrouw een applicatie die je wensen kan vervullen. Nog een fijn weekend en geniet van het weer!

Ken jij nog een goede weerapp? Laat een reactie achter!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant