De beste apps van de week

Hier de drie beste apps van afgelopen week op verschillende gebieden: Een Toy Story app uit de studio van Disney, Adobe Photoshop maakt zijn intrede op de smartphone en tot slot de Samsung Wallet app die verdacht veel lijkt op Passbook van Apple.

Toy Story: Smash It!

Er zijn al enkele Toy Story games en met Toy Story: Smash it! wordt de collectie uitgebreid.In Smash It! speel je met ruimtecowboy Buzz Lightyear die in 60 scènes  Evil Zurg moeten weerhouden van de overheersing van het heelal. Het heelal heeft de vorm aangenomen van een kinderkamer waarin je aliens van verschillende blokken af moeten gooien die zijn opgebouwd uit glas, hout, metaal en karton.  Gooien doe je met verschillende projectielen zoals speelgoedballen, bommen en ballonnen. Door het omverwerpen van je tegenstanders van verschillende constructies is de vergelijking met Angry Birds snel gemaakt. Het grote verschil met Angry Birds is dat je een vanuit de derde persoon neerkijkt op Buzz  en ook kleine stukjes kan lopen voor een betere werppositie. Een zeer vermakelijk spelletje, dat bijna net zo verslavend werkt als Angry Birds. Speel overigens altijd met het geluid aan dat maakt het extra leuk, vooral omdat je dan de geluidjes en muziek herkent uit de film(s). De game is beschikbaar voor Android en iPhone en helemaal in het Nederlands.

Photoshop Touch

De uitgeklede desktopversie van het ultieme fotoprogramma voor iPhone en Android. De basisfuncties van het programma zoals layers, advanced selection tools, adjustments en filters zit verwerkt in de applicatie. Vorig jaar lanceerde Adobe al een tabletversie en met deze versie wordt het programma verder uitgebouwd. Toch zal je niet vaak uitgebreid een foto willen en kunnen bewerken op je telefoon. Het is echter wel handig om de eerste stappen te zetten met een foto die je tegenkomt op je smartphone en deze later uit te werken op computer of eventueel je tablet. Net als op de tablet beschik je met de app op je smartphone over de ‘scribble’ functie waarmee vooral het selecteren makkelijk moet werken. Deze Photoshop Touch is vooral meer van hetzelfde, maar meer van het goede is nooit verkeerd. Photoshop komt binnenknallen als een van de beste apps op fotogebied.

Samsung Wallet

De naam verklapt natuurlijk al een beetje wat dit is: een (digitale) portemonnee.  Samsung is niet de eerste, iPhone maakt al een tijd gebruik van Passbook en de Wallet van Samsung doet in feite exact hetzelfde. Met de app bewaar je  kaartjes voor concerten, boardingpassen, kortingcoupons en meer van dit soort werk in digitale vorm.

Samsung zal gaan samenwerken met sites als Booking.com, hotels.com, Expedia, Lufthansa en enkele grote Amerikaanse honkbalclubs om de portemonnee een beetje vol te krijgen. De app is alleen te gebruiken voor Samsungtoestellen, maar het is voor te stellen dat andere Androidtoestellen er in de toekomst ook gebruik van gaan maken. Samsung presenteerde de app in Barcelona tijdens het World Mobile Congress en verschijnt binnenkort in de Google Play Store. Over ruim twee weken is  de presentatie van de Samsung Galaxy IV en dan hopen we meer te weten te komen over specificaties en een exacte lanceerdatum.

 Wat is jouw ervaring met deze apps of heb je onlangs zelf nog goede applicaties ontdekt? Deel jouw beste apps onderaan!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant