Data besparen met je smartphone

smartphone, girl, data besparen

Merk je dat je snel door je databundel heen bent, en houd je aan het eind van de maand maar net genoeg data over? Met deze handige tips voor data besparen hoef je je abonnement wellicht geen boost te geven, en houd je genoeg data over om die leuke Instagram foto te posten, of om de laatste aflevering van je favoriete serie te kijken op je smartphone. Zo kun je je smartphone optimaal gebruiken. Dit is tenslotte waarvoor je hem gekocht hebt, toch?

Gebruik de downloadfunctie van Spotify en Netflix

Met de bovenstaande apps is het mogelijk om video’s en liedjes van te voren te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je op Spotify hele lijsten downloaden en daarmee activeren voor offline gebruik. Hier heb je echter wel Spotify Premium voor nodig. Ook Netflix biedt de optie om sommige series en films offline te bekijken. Dit doe je wederom door ze in de app eerst op je telefoon te downloaden. De selectie downloadbare opties is echter vrij beperkt. Dit is wel echt een uitkomst als je data wil besparen, omdat je op deze manier niet hoeft te streamen. 

music, app, girl, data besparen

Laat niet al je apps jouw mobiele data gebruiken

Een andere handige tip voor data besparen is het beperken van je mobiele data. Bij de instellingen van je telefoon kun je onder het tabje ‘Apps’ selecteren welke apps je wel of geen toegang wil geven tot jouw data. Door sommige apps als Facebook en YouTube hierbij uit te schakelen kun je per maand een hoop data besparen. Kies hiervoor ook vooral de apps die je vrijwel nooit gebruikt. Sommige apps draaien namelijk soms op de achtergrond van je telefoon zonder dat je het door hebt, waarbij ze ook data verbruiken. Door aan te geven dat deze apps alleen werken wanneer je met WiFi verbonden bent, verbruik je geen data zonder dat je het weet.

smartphone with apps

Mobiele websites

Wanneer je met je smartphone naar een website surft, kun je de mobiele versie openen in plaats van de volledige website. Op deze manier gebruik je de simpele versie van de website. Dit soort websites laden sneller en verbruiken veel minder data. Sommige websites openen op je smartphone automatisch de mobiele versie, maar bij verouderde websites kun je dit zelf instellen. Ook is het een goed idee om niet te vaak je internet cache te legen. Hoewel dit handig kan zijn om ruimte te creëren op je toestel, moeten afbeeldingen op websites dan steeds opnieuw openen, wat data kost. 

smartphone, data besparen, orange, red

Onbeperkt data

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een abonnement met onbeperkt data. Wanneer je zo’n abonnement hebt, kun je er vanuit gaan dat je geen behoefte hebt aan data besparen. Toch is onbeperkt niet altijd onbeperkt. Sommige providers stellen een limiet aan hun onbeperkte data, maar het limiet verschilt per provider. Zij kunnen jouw data stopzetten of vertragen, wanneer je onredelijk veel gebruik maakt van je bundel. Dit is vreemd, zou je zeggen, omdat je denkt dat je betaalt voor Onbeperkt Data. Nu moeten we er wel bij zeggen dat je vaak echt je best moet doen om dit limiet van data te overschrijden. Het probleem dat je data wordt vertraagd of stopgezet is dan vaak ook gemakkelijk op te lossen met een simpel SMS’je. Benieuwd naar de abonnementen die je bij Phone House kunt afsluiten? Kijk dan hier.

smartphone, coffee mug, sepia tone

Vond je deze tips handig, of heb je zelf nog nuttige toevoegingen? Laat het ons dan vooral weten! Ook leuk om te lezen: Tips voor het beveiligen van je smartphone.

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant